Poškodovan v nesreči z gliserjem

Foto: Žurnal24 Oscar Pistorius se je težko poškodoval v nesreči z motornim čolnom, a naj bi bil
Južnoafriški atlet Oscar Pistorius je doživel nesrečo z gliserjem, v kateri je utrpel težje poškodbe. Njegovo življenje ni ogroženo, tako da bo lahko nadaljeval svojo športno pot.
Oglej si celoten članek

Južnoafriški atlet Oscar Pistorius, ki je zaslovel s svojim bojem, da bi kot atlet invalid nastopil na olimpijskih igrah v Pekingu, se je težko poškodoval v nesreči z gliserji. Kot je poročal radio 702, naj bi bil atlet, ki teče s protezama, v resnem, a stabilnem stanju. Njegov zastopnik Peet van Zyl je v zvezi z nesrečo povedal, da so 22-letnega športnika že operirali. "Oscar je bil na intenzivni negi, ker je šlo za standarden postopek po operaciji. V nesreči ni utrpel poškodb, ki bi mu bi ogrožale življenje. Gre za obrazne poškodbe, zaradi katerih so ga tudi že operirali. A nesreča ne bo imela vpliva na njegovo nadaljnjo športno pot," je v sporočilu za javnost zapisal njegov zastopnik in dodal, da so zdravniki zadovoljni s potekom operacije, v kateri so mu oskrbeli zloma čeljusti in nosa. Nesreča se je sicer zgodila na reki Vaal pri Johannesburgu, ko sta s prijateljem zadela v neimenovani plavajoči predmet, po trku pa se je čoln prevrnil.

Pistorius je v svojem boju za Peking dobil rdečo luč, a je Mednarodno športno razsodišče (CAS) nato odločitev Mednarodne atletske zveze (IAAF) razveljavilo, tako da je Pistorius lahko nastopil v južnoafriških kvalifikacijah teka na 400 metrov, v katerih pa se ni uvrstil v olimpijsko reprezentanco.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.