"Poskušala sem samo preživeti do cilja"

Foto: Saša Despot tina robnik
Po večmesečni odsotnosti se je na pohorski strmini pred domačimi navijači v svetovni pokal vrnila Tina Robnik.
Oglej si celoten članek

Slovenska alpska smučarka Tina Robnik je po več kot 300 dneh spet nastopila na tekmi svetovnega pokala. Vrnitev je dočakala pred domačimi navijači v Mariboru, kjer se dekleta merijo na 55. Zlati lisici.

FOTO Meta do prvih "lisičjih" točk, Ilka zakričala v cilju

Precej zarjavela in nekoliko nervozna je 27-letna Lučanka dobro presmučala zgornji del zahtevne, a zelo dobro utrjene proge, nato pa so ji spodaj pošle moči. Za vodilno Mikaelo Shiffrin je zaostala 4,84 sekunde, kar ni zadostovalo za uvrstitev v finalno vožnjo.

"V zgornjem delu je še nekako šlo, spodaj pa sem popustila. Lahko rečem, da sem se borila. Poskusila sem narediti čim boljše. Če nimaš za seboj treningov na takšni podlagi in dolžini, je težko na tekmi narediti tako, kot je treba," je povedala Robnikova. Na progo se je podala s številko 20 in čeprav uvrstitev v finale ni bila povsem izključena, se na koncu ni izšlo.

Foto: Saša Despot Zlata lisica "Pričakovanja sem izpolnila. Izpolnila sem, kar sem si zadala. Spodnji del mi ni uspel, ker nimam dovolj v nogah. Na takšni podlagi nisem naredila enega treninga. Nimam si česa očitati," je pojasnila in dodala, da se fizično počuti dobro, zato verjame, da se bo rezultatska krivulja v prihodnje dvigala.

"Ni mi žal, da sem nastopila. Prav tako nisem razočarana," je zatrdila in opisala svoje občutke na progi: "V nekaterih zavojih sem čutila, da zdrsavam, ampak to je bilo zato, ker jih nisem naredila pravilno. Potem si nisem več tako zaupala in nisem bila dovolj odločna. Težave so se nato samo stopnjevale, tako da sem na koncu samo 'borbala' in poskušala preživeti do cilja."

Robnikova je pred dobrim letom zabeležila rezultat kariere s sedmim mestom v Kranjski Gori. Njen vzpon med najboljše veleslalomistke sveta je le dva meseca kasneje prekinil padec v Ofterschwangu, pri čemer si je strgala prednje križne vezi v levem kolenu.

Po dolgotrajni rehabilitaciji se želi zdaj znova vmešati v boj za najvišja mesta. "Bilo je kar težko. Postala sem neučakana, ker ni šlo po načrtih. Na koncu sem to kar dobro sprejela in poskušala ostati pozitivna," je povedala.

"Strah me je bilo, da bo trema večja"

Ob vrnitvi na bele strmine je bilo prisotne tudi nekaj nervoze. "Čutila sem tremo, kar je normalno. Strah me je bilo, da bo trema večja. Precej lažje je nastopiti po večemesečnih pripravah. Nekaj sem se naučila in to mi bo dalo dodatno voljo za naprej."

Odločitve o tem, ali se bo udeležila svetovnega prvenstva v Areju, še ni sprejela. "O tem se moram pogovoriti s trenerjem," je sklenila.

Foto: Saša Despot Zlata lisica

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.