"Poskušali bomo biti konkurenčni"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nogometni klub Radomlje bo v nedeljo odigral svojo prvo tekmo v najmočnejši slovenski ligi.
Oglej si celoten članek

"Poskušali bomo biti konkurenčni v tem rangu tekmovanja, to bo velika izkušnja za vse naše fante, ki se bodo želeli dokazati v najmočnejši ligi. Želimo biti čim bolj uspešni. Kar se tega tiče smo optimistični. Obstaja neko veselje ob možnosti za igranje na stadionih na katerih doslej še fantje niso igrali in ob tem, da lahko merimo svojo znanje z najmočnejšimi ekipami v Sloveniji," je pred prvo tekmo, Radomlje se bodo v nedeljo ob 18. uri pomerili z Luko Koper, povedal trener novega prvoligaša Dejan Djuranović.

In kakšna je kakovostna razlika med prvo in drugo slovensko ligo? "Kar velika. Razlog leži v preprostem razlogu, prva liga je le profesionalna. Igralci so osredotočeni le na nogomet, klubi imajo na voljo širši kader. V drugoligaškem tekmovanju je povprečna starost nogometašev še nekoliko manjša kot v prvi ligi, kakovost in konkurenca je zaradi tega normalno manjša. Med elito je igralsko moč hitreje napredovati," je še dejal nekdanji nogometaš Izole, Olimpije, Gorice, Maribora in Domžal.  

Ostajajo amaterji

V klubu kljub prehodu v višjo ligo niso spreminjali veliko reči. "Status igralcev je ostal isti - amaterski.Fantje hodijo v šole, na fakultete, kar nekaj jih je zaposlenih. V tem smislu je status nogometašev enak, izboljšali pa so se pogoji. Prva liga zahteva od tebe, da imaš boljše pogoje dela, na tem področju so se razmere izboljšale."

Radomeljčani bodo domače tekme sicer odigrali na Športnem parku v Domžalah. "Z domžalskim nogometnim klubom že vseskozi sodelujemo. Tudi v tej sezoni smo od njih dobili pomoč v igralcih, igrali bomo na njihovem stadionu.Zelo dobro sodelujemo z Domžalami," je dejal Djuranović. Kot zmagovalec druge lige bi se lahko za podobno potezo odločili tudi Dob, a je znova raje zavrnil igranje med elito. "To je pač odločitev posameznega kluba. Sam v tem nikoli nisem videl težave. Gre za občinski stadion, zadostuje vsem zahtevam licenciranja. Bilo bi kar smešno, če bi imeli prvoligaški stadion tako v Radomljah, Dobu in Domžalah," je še dejal prvi mož na klopi kluba, ki je bil sicer uradno ustanovljen leta 1972.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.