Poslastica v finalu zahoda

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Košarkarji San Antonio Spurs so se uvrstili v finale zahodne konference končnice severnoameriške lige NBA.
Oglej si celoten članek

Petkratni prvaki lige v boju na štiri zmage v Teksasu pred 18.500 gledalci dobili šesto tekmo s Houston Rockets (114:75) in se bodo za finale prvenstva pomerili s prvimi favoriti za šampionski naslov, Golden State Warriors.

Čeprav so nastopili brez poškodovanih prvega zvezdnika ekipe Kawhija Leonarda in francoskega veterana Tonyja Parkerja, Spurs niso imeli nobenih težav z gostitelji. Na poti do 13. nastopa v konferenčnem finalu je blestel zlasti LaMarcus Aldridge s 34 točkami in 12 skoki, Jonathon Simmons je k zmagi dodal 18 točk.

Foto: EPA san antonio spurs

Aldridge, ki že enajsto sezono nosi dres San Antonia, se je po šestih poskusih prvič prebil v finale zahoda. "Res se je izkazal. Zahteval žogo, iskal dobre položaje za met, pobiral žogo pod obročema, za nameček pa je še zelo, zelo dobro podajal žogo soigralcem. V bistvu je vodil našo igro," je po tekmi Aldridgea pohvalil trener ostrog Gregg Popovich.

"Danes sem bil morda malo več pri žogi, zato sem imel več priložnosti, da napolnim koš. Skušal sem nadzorovati igro, najti pravi ritem in ga zadržati celotno tekmo. Menim, da mi je kar uspelo," pa je dejal Aldridge.

San Antonio je že ob polčasu vodil za 19 točk in ni popustil do konca. Zdaj bo prvič zaigral v finalu zahodne konference vse od leta 2014, ko je osvojil šampionski naslov. Prva tekma z Golden State Warriors bo na sporedu v nedeljo.

Prvi strelec Houstona je bil Trevor Ariza z 20 točkami, kandidat za najkoristnejšega igralca (MVP) James Harden pa je po sinočnji predstavi izgubil vse možnosti, da bi osvojil laskavi naslov, saj je dosegel le deset točk pri metu 2:11, preden je zaradi osebnih napak predčasno končal tekmo.

Liga NBA, izidi:

Zahod

Houston Rockets - San Antonio Spurs 75:114
San Antonio se je uvrstil v konferenčni finale s 4:2 v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.