Poslastica v polfinalu: Nole proti Fedexu

Foto: EPA
Foto: EPA
V polfinale prvega letošnjega turnirja za grand slam so se uvrstili Roger Federer, Novak Đoković, Serena Williams in Agnieszka RadwANSKA
Oglej si celoten članek

Ameriška teniška igralka Serena Williams je brez težav dobila ponovitev lanskega finala odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu proti Rusinji Mariji Šarapovi s 6:4 in 6:1 in se prebila v polfinale. Njena nasprotnica bo Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je s 6:1 in 6:3 ugnala Španko Carlo Suarez Navarro.

Prva igralka sveta Williamsova je imela v četrtfinalu nekaj težav le v prvem nizu. Šarapova je začela izredno odločno in Williamsovi že v uvodu vzela servis, a že po štirih igrah je lanska zmagovalka izenačila na 2:2. Sledil je razburljiv tenis, pri čemer je Šarapova zapravila kar nekaj priložnosti, da morda dobi prvi niz, Williamsova pa je bila uspešnejša in ga po 55 minutah tudi osvojila.

V drugem nizu je vse kazalo na to, da je Šarapova izgubila samozavest in upanje, da lahko dobi prvi dvoboj z Williamsovo po 12 letih in 17 zaporednih porazih. Po uri in 32 minutah je bilo dvoboja konec, Williamsova pa je naredila nov korak proti 22. zmagi na turnirju za grand slam, s čimer bi na večni lestvici ujela Nemko Steffi Graf. Kljub temu je bila Williamsova vesela, da se je prebila v polfinale, saj je bil dvoboj vendarle doslej osrednji obračun uvodnega grand slama v sezoni.

"Dvoboj je bil zelo intenziven. Ob tem sem imela zares težave z zastrupitvijo, ki je stara že nekaj dni. Posebej hudo je bilo včeraj, danes pa je šlo bolje," je po tekmi v Rod Laver Areni dejala Američanka, ki je ni ustavila niti lažja zastrupitev s hrano.

"Vedno sem dodatno motivirana, kadar igram z njo, saj igra na drugem nivoju od ostalih. Vedno poskrbi, da si daleč od mreže in da moraš ves čas trdo delati," pa je menila Rusinja, ki seveda še ni izgubila upanja, da bo v medsebojnem dvoboju v prihodnje prišel tudi njen dan.

Foto: EPA Serena Williams Melbourne Že pred tem je bila na avstralski državni praznik igrišču Radwanska. Zmagovalka sklepnega turnirja WTA v sezoni 2015 je za zmago nad Španko potrebovala vsega 88 minut. Zdaj jo čaka zahtevna naloga v dvoboju z Williamasovo, ki je v dozdajšnjih osmih dvobojih ni premagala še nikoli. "Morala bom pokazati svoj najboljši tenis, da bom imela upanje na uspeh," pred polfinalom pravi Poljakinja.

Federer in Đoković brez težav

V polfinale teniškega turnirja v Melbournu se je uvrstil tudi Švicar Roger Federer. Za 12. nastop v polfinalu Avstralije, je tretjepostavljeni Švicar ugnal Čeha Tomaša Berdycha po 2:16 ure igre s 7:6 (4), 6:2 in 6:4 in obdržal možnosti, da prvič po Wimbledonu 2012 spet zmaga na enem od četverice najmočnejših turnirjev na svetu.

Federerju bo v polfinalu nasproti stal prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, ki je s 6:3, 6:2 in 6:4 odpravil sedmopostavljenega Japonca Keia Nishikorija. Srbsko-švicarski obračun za finalno mesto bo njun 45., trenutno je izid v zmagah 22:22, sicer pa se bosta Đoković in Federer na turnirjih za grand slam pomerila tretjič v pol leta; srečala sta se že v Wimbledonu in New Yorku, vedno je bil uspešnejši Srb.

"Kei in jaz sva odigral že nekaj dvobojev, ne boji se stopiti na igrišče in igrati agresivno. Moral sem ga umiriti, počakati in čakati na priložnost. V pomembnih trenutkih sem bil dober," je dvoboj proti Japoncu pokomentiral Đoković. 

OP Avstralije, izidi:

MOŠKI, ČETRTFINALE:
Roger Federer (Švi) - Tomaš Berdych (Češ) 7:6 (4), 6:2, 6:4;
Novak Đoković (Srb/1) - Kei Nishikori (Jap/7) 6:3, 6:2, 6:4.

ŽENSKE, ČETRTFINALE:
Serena Williams (ZDA/1) - Marija Šarapova (Rus/5) 6:4, 6:1;
Agnieszka Radwanska (Pol/4) - Carla Suarez (Špa/10) 6:1, 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.