Poslastica že na začetku sezone

Foto: EPA
Foto: EPA
V nedeljskem sporedu elitne angleške nogometne lige smo videli dva zanimiva obračuna. Derbi kola med Arsenalom in Liverpoolom je postregel s kopico zadetkov in zmago gostov (3:4). Manchester United je na gostovanju pri Bournemouthu vpisal prve tri točke (1:3).
Oglej si celoten članek

Sodeč po otvoritvi sezone bosta tako Arsenal kot Liverpool imela sila učinkovito tekmovalno obdobje. Tokrat so se treh točk veselili Redsi po zaslugi "blitzkriega" na začetku drugega polčasa, kaj lahko pa bi se končalo tudi drugače.

Arsenal bi lahko povedel že v 29. minuti, ko je Alberto Moreno na robu kazenskega prostora podrl Thea Walcotta in zakrivil enajstmetrovko. Z bele točke je meril prav Walcott, a ga je vratar Simon Mignolet "prebral" in ubranil udarec.

Walcott se je odkupil že dve minuti pozneje, ko je po podaji Alexa Iwobeja z diagonalnim strelom z desne vendarle zatresel mrežo. A že do polčasa je bil izid izenačen. Philippe Coutinho je v sodnikovem dodatku fantastično izvedel prosti strl z okrog 25 metrov in matiral Petra Čecha.

Liverpool je drugi polčas začel odlično, saj je po daljši kombinaciji in podaji Georginia Wijnalduma spretno zadel Adam Lallana. Le nekaj minut kasneje je bilo že 1:3, ko je ostro podajo Nathaniela Clyna pred vrati izkoristil Coutinho za svoj drugi gol tekme. 

V 63. minuti so gostje še utrdili prednost, po lepi samostojni akciji je efektno zabil Sadio Mané. A že dve minuti kasneje mu je na podoben način odgovoril Alex Oxlade-Chamberlain in domačim vlil nekaj novega upanja. Četrt ure pred koncem se je še bolj "zakuhalo", saj je po predložku Santija Cazorle z glavo iz bližine zabil Callum Chambers.

Vse do konca tekme so se Londončani trudili za izenačenje, a Liverpool se je uspel ubraniti in vpisati prvi komplet točk v letošnji sezoni.

Ibra odprl "premierligaški" račun

Foto: EPA Zlatan Ibrahimović Manchester United Bournemouth Odlično je sezono začel Manchester United pod vodstvom Joséja Mourinha. Po zmagi nad Community Shieldu proti aktualnemu prvaku Leicester Cityju (2:1) so rdeči vragi gostovali v Bournemouthu in prišli do zanesljive zmage (1:3).

Ob koncu prvega polčasa je katastrofalno napako branilca Simona Francisa za lahek zadetek izkoristil Juan Mata, v prvem delu drugega dela pa sta zmago zapečatila Wayne Rooney in Zlatan Ibrahimović. Prvi se je dobro znašel pred vrati po srečnem odboju pri strelu Anthonyja Martiala, drugi pa je natančno zadel spodnji kot z razdalje. Končni izid je z dobrim strelom v 69. minuti postavil Adam Smith.

Premier League, 1. kolo:

Arsenal - Liverpool 3:4 (1:1)
Walcott 31., Oxlade-Chamberlain 65., Chambers 75.; Coutinho 45., 56., Lallana 49., Mané 63.

Bournemouth - Manchester United 1:3 (0:1)
Smith 69.; Mata 41., Rooney 59., Ibrahimović 64.

Hull City - Leicester City 2:1 (1:0)
Diomandé 45., Snodgrass 57.; Mahrez 47./11m

Manchester City - Sunderland 2:1 (1:0)
Agüero 4./11m, McNair 87./ag; Defoe 71.

Everton - Tottenham 1:1 (1:0)
Barkley 6.; Lamela 60.

Burnley - Swansea City 0:1 (0:0)
Fer 82.

Crystal Palace - West Bromwich Albion 0:1 (0:0)
Rondón 74.

Middlesbrough - Stoke City 1:1 (1:0)
Negredo 11.; Shaqiri 67.

Southampton - Watford 1:1 (0:1)
Redmond 58.; Capoue 9.
RK: Watson (Watford) 76.

Ponedeljek:
Chelsea - West Ham United

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.