Poslavlja se eden največjih

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarski zvezdnik Kevin Garnett je sporočil, da po 21 letih končuje profesionalno kariero.
Oglej si celoten članek

Košarkar moštva severnoameriške ekipe NBA Minnesota Timberwolves Kevin Garnett bo športno opremo odložil v kot. Garnett se od najmočnejšega cirkusa pod koši na svetu poslavlja po 21 sezonah, svojo odločitev pa je sporočil preko videa na Instagramu.

Garnett je video objavil po sklenjenem dogovoru z dosedanjimi delodajalci, ki predvideva odkup osem milijonov vredne pogodbe za prihodnjo sezono.

Štiridesetletni igralec se poslavlja kot najbolj učinkovit igralec moštva Timberwolves, kjer je preživel kar 13 let in pol. Košarko je v NBA začel igrati leta 1995, v karieri nanizal 26.071 točk (17. mesto na večni lestvici), 15-krat zaigral na tekmi all star, ujel 14.662 odbitih žog (9. mesto), leta 2004 je bil najkoristnejši igralec lige.

V Boston Celtics je iz Timberwolves prestopil leta 2007 in leto kasneje osvojil šampionski prstan ter pridobil naziv najbolj obrambni igralec leta. V Minnesoto se je vrnil leta 2015 in v zadnji sezoni, kjer so ga pestile številne poškodbe, dosegal v povprečju 3,2 točke in 3,9 skoka na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.