Slovo legendarnega dirkača

Foto: Profimedia
Španski dirkač Dani Pedrosa (Honda) je danes sporočil, da bo po koncu letošnje sezone v elitnem motociklističnem tekmovanju motoGP pri 32 letih končal kariero. V najmočnejšem razredu je trikrat privozil do naslova svetovnega podprvaka, bil pa je trikrat svetovni prvak v šibkejših kategorijah.
Oglej si celoten članek

Odločitev o koncu športne poti je sporočil danes na novinarski konferenci pred začetkom dirkaškega konca tedna v nemškem Sachsenringu.

V tej sezoni je Pedrosa v skupnem seštevku motoGP šele 12.

V zgodnejših letih kariere je bil Pedrosa trikrat svetovni prvak; leta 2003 v razredu do 125 ccm, v naslednjih dveh sezonah pa do 250 ccm. Skupno je na motorjih v različnih kategorijah na dirkah SP preživel kar 18 let, zmagal je na 54 dirkah. V motoGP je slavil na 31 preizkušnjah, prvič leta 2006, ko je tudi začel pot v elitni konkurenci. Ima skupno 112 uvrstitev na stopničke v najmočnejšem razredu (v vseh skupaj pa 153), pa tudi 31 najboljših startnih položajev in 44 najhitrejših krogov na dirkah.

"Rad bi poudaril, kako srečen sem bil, da sem dobil takšne priložnosti v življenju. Dosegel sem veliko več, kot sem si kdajkoli mislil, ponosen sem na to, kar sem dosegel. Ko sem kot otrok gledal prenose dirk, si nisem mislil, da bom nekoč tudi sam del tega sveta. Rad bi se zahvalil Hondi za to, da sem dobil prvo priložnost leta 1999. Seveda pa hvala tudi moji družini in vsem navijačem, ki so me spodbujali, ko mi je šlo dobro in predvsem, ko mi ni šlo," je ob napovedanem slovesu še dejal Pedrosa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.