Poslovila se je ena največjih legend lige NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Liga NBA je izgubila še enega legendarnega košarkarja.
Oglej si celoten članek

Liga NBA je izgubila še enega legendarnega košarkarja. V 87. letu starosti je umrl Elgin Baylor, ki je v setoni 1958/59 postal novinec leta, že v isti sezoni osvojil naziv najboljšega na All-Star tekmi, na slednjih je zbral kar 11 nastopov. Desetkrat je bil izbran tudi v najboljšo peterko lige, na prelomu stoletja pa so ga uvrstili tudi med najboljše košarkarje v zgodovini lige. "Bil je Michael Jordan pred Michaelom Jordanom," so ob novici o njegovem slovesu zapisali pri ESPN.

Kot prvega na naboru leta 1958 so ga izbrali Minneapolis Lakers, ki so se kasneje med njegovo kariero preselili v Los Angeles. Za franšizo je igral 14 let, po mnenju mnogih pa je najbolj zaslužen, da so Jezerniki sploh obstali. Ti so imeli katastrofalno sezono pred Baylorjevim prihodom v ligu in so bili na robu finančnega propada. "Če bi nas takrat zavrnil, bi jaz ostal brez posla. Klub bi bankrotiral," je leta 1971 v intervjuju za Los Angeles Times priznal nekdanji lastnik Jezernikov Bob Short.

Leta 1960 je na tekmi rednega dela proti New York Knicks dosegel 71 točk, kar je bil takrat rekord lige NBA, še vedno pa drži najboljši strelski dosežek na eni izmed finalnih tekem. Na peti finalni tekmi leta 1962 je zbral 61 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.