Poslovila se je športna legenda

Foto: Epa peter thomson
Umrl je petkratni zmagovalec British Opna.
Oglej si celoten članek

V starosti 88 let je na svojem domu v družinskem krogu v Melbournu umrl sloviti avstralski golfist Peter Thomson, ki je v prejšnjem stoletju v letih od 1954 do 1965 osvojil pet naslov zmagovalca turnirjev major.

Vse v golfu največje lovorike je osvojil na odprtem prvenstvu Velike Britanije.

Kot poročajo avstralski mediji, ki povzema sporočilo družine, je Thomson umrl po dolgem boju s Parkinsonovo boleznijo, za katero je bolehal zadnja štiri leta.

Je bil prvi Avstralec z osvojeno lovoriko na golfskem British Opnu, vsega skupaj pa je v profesionalni karieri osvojil 84 turnirjev. Po koncu aktivne kariere je 32 let opravljal dolžnosti predsednika avstralske zveze poklicnih igralcev golfa, bil pa je tudi med ustanovitelji azijske turneje.

Preživela ga je žena Mary, s katero je imel sina in tri hčerke, 11 vnukov in štiri pravnuke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.