Pot proti Braziliji začenjamo doma s Švico

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenija bo kvalifikacije za uvrstitev na naslednje svetovno prvenstvo, ki bo v Braziliji leta 2014, začela z domačo tekmo proti Švici, nato sledi gostovanje na Norveškem. Tako so se predstavniki zvez dogovorili na sestanku v Zürichu.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca bo prihodnje leto kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2014, ki bo v Braziliji, začela doma proti Švici, zatem pa bo gostovala na Norveškem. Tako so se predstavniki zvez dogovorili na sestanku v Zürichu.

Slovensko delegacijo na sedežu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Švici so sestavljali predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin, generalni sekretar Aleš Zavrl, selektor reprezentance Slaviša Stojanović ter strokovni sodelavec NZS Branko Oblak.

Slovenija se bo v skupini E za uvrstitev na SP 2014 ob Norveški in Švici merila še z Albanijo, s Ciprom in z Islandijo. Slovenija, ki si je za cilj zastavila uvrstitev na zaključni turnir, bo sicer igrala v skupini E.

Kot so sporočili z NZS, so se pogajanja začela ob 9. uri zjutraj in trajala vse do zgodnjega popoldneva. Ker se prisotnim delegacijam ni uspelo dogovoriti o razporedu, je na koncu o njem odločal žreb, o slednjem pa so se delegacije predhodno dogovorile, da ga bodo brezpogojno spoštovale.

Na žrebu so bili sicer prisotni vsi selektorji – švicarski Ottmar Hitzfeld, slovenski Stojanović, islandski Lars Lagerbäck, norveški Egil Olsen in ciprski Nikos Nioplias – z izjemo Albanije, ki ta trenutek selektorja še nima.

"Pri pogajanjih med predstavniki reprezentanc skupine E kvalifikacij za SP 2014 so pogajanja trajala vse do popoldanskih ur. Slovenska delegacija je bila pripravljena sprejeti kompromis, vendar ne v škodo naše reprezentance. Ker nekatere delegacije niso v ničemer popustile, je prišlo do žreba. Veselimo se začetka kvalifikacij in naš cilj ostaja nespremenjen," je po žrebu povedal Čeferin.

Stojanović, ki ga tako že na začetku kvalifikacij čakata obračuna z dvema izmed favoritov skupine, pa je povedal: "Pravzaprav niti ni tako pomembno, s kom igramo, kdaj in kje. Vse tekme bo treba odigrati na vso moč, če želimo izpolniti svoj cilj. Začenjamo doma z močno Švico in takoj imamo gostovanje na Norveškem, kvalifikacije pa zaključujemo pri Švici v gosteh. Verjamem v maksimalno motivacijo vseh nas in predvsem v motivacijo in znanje igralcev. Veselimo se začetka kvalifikacij."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:05 22. November 2011.

    Če bomo igrali v Areni triglav prosim da ne pišete da bomo igrali doma. <br />Ker dom slovenske reprezentance je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.