Poteza, ki bo razveselila navijače Maribora

Foto: Profimedia Šport: Najboljši strelec v zgodovini slovenske lige komaj zadržal solze - Marcos Tavares
Najboljši strelec v zgodovini slovenskih prvenstev je podaljšal pogodbo.
Oglej si celoten članek

Štiriintridesetletni Brazilec Marcos Tavares, ki je v Maribor prestopil leta 2008, v Ljudskem vrtu ostaja do leta 2021, potem ko je danes podpisal novo pogodbo. To je storil med novinarsko konferenco pred četrtkovo domačo tekmo drugega kroga evropskih kvalifikacij proti ekipi Čihura.

"Naš kapetan, naš idol, razlog za naše veselje, je podaljšal pogodbo, do leta 2021," s temi besedami je direktor Zlatko Zahović po navedbah mariborskega Večera napovedal podpis nove pogodbe.

"Takšen podpis da klubu prepoznavnost, večjo dimenzijo, pri NK Maribor se v novejši zgodovini veliko vrti okrog našega kapetana. Ponosni smo na to in s tem mu želimo izraziti naše spoštovanje. Marcos je idol, ne samo naš, ampak tudi navijačev, kar je treba spoštovati in marsikaj se da izluščiti iz te poteze,” je še dodal nekdanji slovenski reprezentant.

Kapetan vijoličastih pa je ob podpisu pogodbe dejal: "Moje življenje je Maribor. Tu je moja družina. Po karieri bom ostal tu," je obljubil Tavares. Čeprav bo ob izteku nove pogodbe štel 37 let, je še namignil: "Mislim, da to ni bila zadnja pogodba."

“Zelo sem vesel, to je velika čast zame. Zahvaljujem se športnemu direktorju in vsem v klubu za zaupanje. Tukaj sem že deset let in se dobro spomnim podpisa prve pogodbe, ko si nisem mislil, da bom ostal tako dolgo. Ponosen sem, da sem tukaj in da bomo nadaljevali to zgodbo, ki smo jo začeli pred desetimi leti. Verjamem, da to ni zadnje podaljšanje pogodbe (smeh). Maribor je spremenil moje življenje, Maribor je zdaj moje življenje. Družina se tukaj odlično počuti in tukaj bomo živeli tudi po koncu moje kariere. Hočem pomagati klubu, se oddolžiti Violam in vsem navijačem za podporo. Storil bom vse, kar lahko, da bomo tudi v prihodnje uspešni. Najprej pa moramo zmagati v četrtek, to je naš prvi cilj," je dodal rekorder po številu zadetkov v vijoličastem dresu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:05 2. Avgust 2018.

    "Naš kapetan, naš idol, razlog za naše veselje, je podaljšal pogodbo, do leta 2021," s temi besedami je direktor Zlatko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.