Potop Olimpije na Štajerskem, šest golov v njeni mreži

Foto: Profimedia Olimpija Ljubljana
Visok poraz ljubljanskih nogometašev. Zmage za Maribor, Aluminij in Krško.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Aluminija so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo s 6:2 (3:1). Ljubljanski nogometaši so tako pod vodstvom Zorana Barišića doživeli prvi poraz, Kidričani so prekinilii Olimpijin niz 12 ligaških tekem brez poraza. Zeleno-beli so tako Mariboru ponudili priložnost, da še poveča prednost na lestvici, Aluminij, ki je slabo ljubljansko obrambo kaznoval s kar pol ducata golov, pa se je povzpel na tretje mesto.

Gledalci so v prvem polčasu videli zelo živahno predstavo, v kateri so bili v polju nekoliko boljši Ljubljančani, a Kidričani so bili zelo učinkoviti in si priigrali lepo prednost. Gostitelji so povedli že v drugi minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Lucas Mario Horvat in zadel ob slabem posredovanju Aljaža Ivačiča.

Domači so v 23. minuti spet prišli v vodstvo, ko je po podaji Nemanje Jakšića z desne strani v padcu s prve zadel Nikola Leko. Slednji je bil uspešen tudi v 42. minuti, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo, pred tem je namreč Ilija Martinović s strelom z glavo zadel prečko.

Sicer pa je imela Olimpija še kar nekaj priložnosti, še posebej Andres Vombergar, ki je poskusil trikrat z glavo, v deveti minuti je Janžekovič branil, v 21. je žogo poslal čez gol, v 32. pa je zadel vratnico. Lepo priložnost je imel še v 36. minuti, ko je z osmih metrov z nogo zadel še prečko.

Sumljivo razveljavljen gol in neumnost člana Olimpije

Tudi preostali Ljubljančani so prihajali do priložnosti. V sedmi minuti je bil malce premalo natančen Dino Štiglec s prostega strela z roba kazenskega prostora, v 37. je Janžekovič obranil nov strel Putinčanina, v 39. minuti pa je Asmir Suljić zadel s strelom z glavo, a so sodniki ocenili, da je pri skoku storil prekršek in so gol razveljavili. Že po zadnjem sodnikovem žvižgu v prvem polčasu je veliko neumnost storil Macky Bagnack, ki je s komolcem namerno udaril Roka Kidriča in si prislužil rdeči karton.

Kljub igralcu manj so Ljubljančani v 52. minuti zmanjšali zaostanek, ko je po podaji Štigleca z leve strani zadel Savić. A že dve minuti pozneje je Aluminij spet povedel za dva zadetka, ko je z dobrih desetih metrov zadel Francesco Tahiraj. Ta se je otresel dveh branilcev Olimpije in lepo zadel v zgornji dolgi kot tekmečevih vrat.

Le nekaj sekund po vstopu v igro pa je zadel še Alen Krajnc v 63. minuti, ko je po izgubljeni žogi Tomislava Tomića in podaji z leve strani zadel s slabih desetih metrov. V 72. minuti so domači po protinapadu še povečali prednost, med strelce se je vpisal še Dejan Petrovič.

Preobrat Maribora v Domžalah

Domžalčani, ki so igrali brez branilcev Gabra Dobrovoljca in Tilna Klemenčiča, so obračun z vodilno ekipo začeli dobro, a na koncu le prekinili niz šestih tekem brez poraza. Za Mariborčane, ki še vedno pogrešajo Dina Hotića, je bila to četrta zmaga v nizu, z njo so izkoristili spodrsljaj Olimpije, ki ji zdaj na vrhu lestvice bežijo že za devet točk.

Domžalčani so odlično začeli in povedli v peti minuti, potem ko je s strelom z roba kazenskega prostora izjemno zadel Adam Gnezda Čerin.

Gledalci so sicer v prvem polčasu spremljali zanimivo predstavo s kar nekaj lepimi priložnostmi in tudi izenačujočim zadetkom Maribora. Tega je po podaji Luke Zahovića z leve strani in ob slabem posredovanju Ajdina Mulalića dosegel Jan Mlakar s strelom z glavo v 19. minuti. Za Mlakarja je bil to osmi gol sezone.

Prav Mlakar je imel še nekaj priložnosti, med drugim v 16. minuti, ko je Mulalić branil, in v 42. minuti, ko mu je žogo v zadnjem trenutku izbil Andraž Kirm. Štajerci so zagrozili tudi prek Jasmina Mešanovića v 12., Blaža Vrhovca v 34., ko je neoviran zadel prečko, in Denisa Klinarja v 45. minuti. Žogo po njegovem strelu je z golove črte izbil Gregor Sikošek.

Tudi gostitelji so imeli nekaj lepih priložnosti, med drugim je Kenan Pirić v sedmi minuti obranil strel Mateja Podlogarja, v 25. in 26. minuti je dvakrat z glavo poskusil Dejan Lazarević, mariborski vratar je bil spet uspešnejši, v 28. minuti pa je Gnezda Čerin žogo poslal čez gol.

Isti igralec je bil prvi v drugem polčasu z nevarnejšim strelom v 48. minuti, toda Pirić je bil zbran in pozoren. V kazenskem prostoru gostov je bilo znova vroče v 66. minuti, a se izid ni spremenil po gneči pred golom, tako kot ne po poskusu Zahovića v 72. minuti.

V 73. minuti pa so gostie le povedli, udarila je naveza Amir Dervišević-Saša Ivković. Prvi je izvedel kot z leve strani, drugi pa zadel z glavo za 2:1. 

Dervišević je z desetimi podajami zdaj sam na vrhu lestvice asistentov, branilec Ivković pa je dosegel že svoj peti gol sezone.

Krško do tretje zmage v sezoni

Krčani so po štirih porazih v zadnjih petih krogih tokrat vendarle lahko malce bolj zadovoljni, saj so premagali Gorico in se točkovno izenačili s Triglavom in Rudarjem pri dnu lestvice. Novogoričani pa še nadaljujejo krizo, na zadnjih šestih tekmah so osvojili vsega točko. Krško je slavilo šele tretjič v sezoni, po dveh zmagah nad Muro so tokrat premagali še Primorce.

V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, čeprav je imela predvsem Gorica nekaj lepih priložnosti. V 24. minuti je Bede Osuji streljal od daleč in žogo poslal malo mimo vrat, nato pa je dvakrat zagrozil še Andrija Filipović. V 27. minuti je že preigral Marka Zalokarja, nato pa z desne strani z diagonalnim strelom žogo poslal mimo vratnice. V 38. minuti je sprožil še z roba kazenskega prostora, tudi takrat je le za malenkost zgrešil cilj.

V uvodu drugega polčasa si ekipi nista priigrali kakšnih omembe vrednih priložnosti, šele v 68. minuti so zagrozili domači prek Anteja Vukušića, ki je prišel do strela v kazenskem prostoru, a se je izkazal Grega Sorčan. V nadaljevanju je sledilo novo zatišje, kar zadeva obetavne akcije, v 88. minuti pa so domači povedli, potem ko je po podaji Marca Da Silve iz kota v sredini kazenskega prostora v objemu Uroša Celcerja z volejem zadel Dalibor Volaš.

Prva liga TS, 18. kolo:

Aluminij : Olimpija  6:2 (3:1)
Horvat 3., Leko 23., 42., Tahiraj 54., Krajnc 63., Petrovič 72.; Putinčanin 15., Savić 52.

Domžale : Maribor  1:2 (1:1)
Gnezda Čerin 5.; Mlakar 19., Ivković 73.

Krško : Gorica  1:0 (0:0)
Volaš 88.

Nedelja: 
Mura - Celje
Rudar - Triglav

Lestvica:
1. Maribor  42
2. Olimpija  33 
3. Aluminij  27
4. Domžale 24
5. Mura  23 (-1)
6. Celje  23 (-1)
7. Gorica  22 
8. Krško 15
9. Triglav  15 (-1)
10. Rudar  15 (-1)

(-1) ... število odigranih tekem v primerjavi s tekmeci

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:19 2. December 2018.

    Biščana ste spodili,sramite se,tole pa je rezultat,kje samo dobite te odslužene da ne rečem kaj nesramnega

  • 19:00 1. December 2018.

    Baje tut lučke niso pržgal v metropoli od same žalosti.

  • 17:21 1. December 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.