Potrjeno: Mancini na vroči klopi Galatasaraya

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Turški prvaki so že našli naslednika Fatiha Terima, ki je z Galatasarayem slabo začel letošnjo sezono. Pri "Galati" so v ponedeljek potrdili prihod Roberta Mancinija.
Oglej si celoten članek

Turški mediji so v ponedeljek poročali, da je nekdanji trener Manchester Cityja Roberto Mancini novi strateg carigrajskega Galatasaraya. To je kasneje z uradnim obvestilom potrdil tudi klub. Italijan je na klopi turškega prvoligaša zamenjal Fatiha Terima, ki je prejšnji teden predčasno zapustiti klub, oziroma so ga iz njega "vrgli" na glasovanju upravnega odbora, ko je zavrnil podaljšanje pogodbe.

Mancini je po poročanju medijev v nedeljo prispel v Carigrad in se sestal s predstavniki kluba. Ti so v ponedeljek potrdili, da je Italijan podpisal triletno pogodbo, ki mu bo za sezono 2013/14 navrgla 3,5 milijona evrov, nato pa vsako naslednjo še po 4,5 milijona na leto.

Čaka ga veliko dela

Galatasaray je prejšnji teden objavil prekinitev sodelovanja s Terimom, ki je med drugim tudi turški selektor, ekipo pa je po slabem začetku sezone po šestih krogih zapustil šele na desetem mestu prvenstvene lestvice.

Lani je Galatasaray osvojil turški naslov, v Ligi prvakov pa je izpadel v četrtfinalu, ko ga je izločil madridski Real. Mancini je City zapustil po tem, ko je po bledih predstavah v Premier league izgubil še finale pokala FA proti Wigan Athleticu.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.