Potrjeno: Ranieri pri Interju do junija 2013!

Foto: EPA novara inter gasperini Foto: EPA novara inter Foto: EPA novara inter Foto: EPA novara inter chivu Foto: EPA novara inter sneijder radovanović Foto: EPA novara inter castaignos gemiti
Poraz proti Novari (1:3) je s klopi Interja odnesel Giana Piera Gasperinija. Italijanski mediji poročajo, da se je Inter že dogovoril s Claudijem Ranierijem, ki bo v četrtek že vodil prvi trening. Okrog poldneva je podpisal pogodbo do junija leta 2013. Samir Handanović je z Udinesejem grozil AC Milanu na San Siru, po novi odlični predstavi se je moral Sarma zadovoljiti s točko (1:1). Rene Krhin z Bologno presenetil Juventus na novem stadionu (1:1).
Oglej si celoten članek

Manjkala je samo še uradna potrditev, in zdaj je tu – Inter Milan si je po ekspresnem odhodu trenerja Giana Piera Gasperinija zagotovil usluge Claudija Ranierija, nekdanjega stratega Chelseaja, Valencie, Juventusa in Rome. Ranieri bo po poročanju Gazzette dello Sport na San Siro lahko pripeljal svojo ekipo trenerjev, prvi trening pa naj bi vodil že danes (v četrtek, op. a.).

"Mislim, da se bom moral veliko pogovarjati z ekipo, duševni vidik je zalo pomemben," je Ranieri o morebitnem prevzemu službe povedal za RAI Sport. "Inter je velika ekipa, moramo ujeti ritem po tem slabem začetku. Igralce imamo, imamo vse za to, da dvignemo ekipo. Gasperini je imel vso pravico, da je poskušal izvesti svoje ideje, z vsemi močmi se je trudil, da bi njegov sistem deloval, a brez uspeha. Mislim, da ga ne smemo kritizirati, poskušal je uvesti svoje ideje vse do konca. Zame osebno lahko vsak sistem prinese zmage, in če je Inter od nekdaj igral na nek specifičen način, potem mora biti nek razlog za to. Nerad obljubljam reči, želim si največ od teh igralcev, ki lahko dajo še tako veliko."

Handanović spet "grande", točka proti AC Milanu

Udinese in Samir Handanović se s San Sira vračata zadovoljna, ali pa tudi ne, saj bi Videmčani proti AC Milanu lahko "ukradli" celo vse tri točke. Ne najboljši prvi polčas je zaznamovala poškodba Alexandra Pata, ki ga je zamenjal mladi talent Stephan El Shaarawy, že čez nekaj minut pa so belo-črni tudi povedli, ko je katastrofalno napako vratarja Christiana Abbiatija (iz rok je spustil rutinski predložek s strani) izkoristil gostujoči kapetan Antonio Di Natale. Handanović je z nekaj izvrstnimi posredovanji ohranil svojo mrežo nedotaknjeno vse do polčasa – Clarence Seedorf ga je sicer iz prostega strela že premagal, a je stresel vratnico, Ljubljančan pa je v zadnjem napadu prvih 45 minut najprej zaprl strel Antoniu Nocerinu, skorajda prazen gol pa je zgrešil Ignazio Abate.

V nadaljevanju je Handanović ustavil še Antonia Cassana, ki je ostal sam pred slovenskim reprezentančnim vratarjem, a ga je iz obrata nastreljal (Handanović je spet pravočasno zapustil vrata), nemočen pa je bil Ljubljančan že čez nekaj minut, ko ga je z zvitim strelom po tleh premagal El Shaarawy in zabil svoj prvenec v rdeče-črnem dresu. V napeti končnici bi zmago lahko odnesli obe moštvi, petnajst minut pred koncem je Giampiero Pinzi po podaji Di Nataleja stresel vratnico, Abbiati pa je v zaključku tekme rešil še priložnost Di Nataleja.

Krhinu polčas v Torinu, Birsi in Iličiću le klop za rezerve

Izvrsten rezultat je uspel Bologni z Renejem Krhinom, ki je Juventusu na njegovem novem stadionu vzela prve točke. Mladi slovenski reprezentant je v igro vstopil v 46. minuti, ko so domači sicer vodili z golom Mirka Vučinića, a takrat že igrali brez njega, saj je bil Črnogorec še pred polčasom neumno izključen zaradi drugega rumenega kartona. Za izenačenje je kmalu po začetku polčasa zadel Daniele Portanova, Juve pa je do konca silovito, a neuspešno iskal zmagoviti gol.

Valter Birsa se je po tekmi suspenza vrnil v ekipo Genoe, toda tako kot Josip Iličić pri Palermu celo tekmo presedel na klopi, medtem ko Armina Bačinovića pri rožnatih spet ni bilo v ekipi. Obe moštvi sta na račun vpisali nove tri točke – Genoa z zanesljivo zmago nad Catanio in dvema goloma Rodriga Palacia, Palermo pa bi proti Cagliariju kmalu zapravil prednost treh golov. Zadela je tudi Iličićeva menjava Nicolás Bertolo, že v prvi minuti Eran Zahavi, v drugem polčasu pa Fabrizio Miccoli. Napoli se je pri Chievu, kjer sta celo tekmo odigrala Bojan Jokić in Boštjan Cesar, poigraval, saj je trener Walter Mazzari tekmo začel brez Edinsona Cavanija in na koncu plačal hud davek – poraz, ki ga ni zmogel preprečiti niti urugvajski rezervist.

Zadnja tekma Gasperinija

Sreda je prinesla razplet: Giana Piero Gasperini ni več trener Interja. Vodstvo kluba ga je po nizu slabih rezultatov odpustilo, nastalo strokovno vrzel pa bosta začasno zapolnila njegova pomočnika Giuseppe Baresi in Daniele Bernazzani. Gasperini je bil trener vsega tri mesece, zanj pa je bil poguben porazen začetek v Serie A in Ligi prvakov. Inter je pod njegovim vodstvom na treh tekmah v domačem prvenstvu iztržil zgolj neodločen izid z Romo ter doživel dva poraza s Palermom in Novaro, evropsko ligo prvakov pa je začel z domačim porazom proti turški ekipi Trabzonspor.

Sramota: še Novara nokavtirala Inter

Pred dvema sezonama je bil Inter evropski prvak, Novara pa v Serie B. V torkovem večeru, ki je bil, kot se je izkazalo, zadnji za Giana Piera Gasperinija na klopi Milančanov, so novinci, ki so se med prvoligaše pred letošnjo sezono vrnili po 55 letih, premagali zvezdnike iz Milana.

Mrežo Julia Cesarja je načel Ricardo Meggirioni pred odhodom na odmor. Po njem se je Novara krčevito branila, Inter je imel nekaj lepih priložnosti, denimo prek Giampaola Pazzinija in Joela Obija. Usoda Milančanov je bila zapečatena v 85. minuti, ko je Andrea Ranocchia, sicer zaradi poškodbe, ker je Gasperiniju zmanjkalo menjav, komaj tekajoč, zrušil Takajukija Morimota v kazenskem prostoru. Marco Rigoni ni imel težav s strelom z 11 metrov, prav on pa je s tretjim zadetkom pahnil Inter v še globlje blato. Vmes je sicer gol zabil še Esteban Cambiaso, a je bil ta bolj lepotnega značaja.

Italijanska liga, 4. kolo:

Novara : Inter Milan 3:1 (1:0)
Meggiorini (38), Rigoni (85, 90); Cambiasso (89)
RK: Ranocchia (85/Inter)

Chievo : Napoli 1:0 (0:0)
Moscardelli (72)
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo.

Genoa : Catania 3:0 (2:0)
Palacio (29, 34), Constant (79)
Birsa (Genoa) je sedel na klopi.

Juventus : Bologna 1:1 (1:0)
Vučinić (29); Portanova (52)
RK: Vučinić (45/Juventus)
Krhin (Bologna) je igral od 46. minute.

AC Milan : Udinese 1:1 (0:1)
El Shaarawy (63); Di Natale (29)
Handanović (Udinese) je odigral celo tekmo.

Palermo : Cagliari 3:2 (2:0)
Zahavi (2), Bertolo (15), Miccoli (76); Conti (84), Nainggolan (90)
Iličić je sedel na klopi, Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

Cesena : Lazio 1:2 (1:0)
Mutu (14); Hernanes (48), Klose (54)

Fiorentina : Parma 3:0 (0:0)
Jovetić (46, 81), Cerci (61)

Lecce : Atalanta 1:2 (1:1)
Mesbah (25); Denis (4/11-m, 56)
RK: Grossmüller (63/Lecce)

Roma : Siena 1:1 (1:0)
Osvlado (25); Vitiello (88)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:55 22. September 2011.

    všečkajte najboljso steve jobs fan stran: facebook.com/steve.jobs.fans

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.