Povratnik odločil po podaljšku

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na led se je po pretresu možganov vrnil Marc Savard ter Boston popeljal do vodstva v končnici proti Philadelphiji. Vancouver Canucks so v gosteh razbili Chicago Blackhawks, blestel je Roberto Luongo.
Oglej si celoten članek

Tekma med Chicago Blachhawks in Vancouver Canucks se je začela dokaj zaspano in v nekoliko počasnejšem tempu, kot smo vajeni od teh dveh nasprotnikov. Na začetku tekme sta blestela oba vratarja, prvi pa je po 13 minutah igre klonil Antti Niemi, čuvaj mreže Chicaga. Sledilo je atomskih 22 minut Kanadčanov, ki so v tem času Finca premagali še štirikrat in sredi druge tretjine je semafor kazal visokih 5:0 za goste, možnosti preobrata pa je še dodatno zmanjšal razpoloženi Roberto Luongo, ki je ubranil 36 od 37 strelov v okvir svojih vrat. Vancouver je tako povedel 1:0 v zmagah v polfinalu zahodne konference lige NHL.

Marc Savard, napadalec Boston Bruins, je doživel najlepši možni povratek na ledene ploskve. Zaigral je prvič po 7. marcu, ko je na tekmi proti Pittsburghu utrpel hujši pretres možganov, ter po podaji branilca Dennisa Widemana v podaljšku odločil prvo tekmo drugega kola končnice proti Philadelphia Flyers.

Liga NHL, 2. kolo končnice:


Vzhod:
Boston Bruins : Philadelphia Flyers 5:4* /1:0/

Zahod:
Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 1:5 /0:1/

*po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.