Powell še ni rekel zadnje

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po iskanju izgovorov bo jamajški atlet Asafa Powell posegel še po pritožbi, s katero bo izpodbijal suspenz zaradi dopinga.
Oglej si celoten članek

Nekdanji svetovni rekorder v teku na 100 metrov, Jamajčan Asafa Powell, ki ga je v četrtek jamajška protidopinška agencija zaradi dopinških kršitev suspendirala za 18 mesecev, meni, da je kazen nepravična. Zato je 31-letni atlet že napovedal, da se bo pritožil na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani.

"Odločitev jamajške protidopinške agencije ni le nepoštena, gre za krivico," meni Powell, ki je bil junija na jamajškem prvenstvu pozitiven na prepovedano poživilo oksilofron.

Powellu, ki je leta 2008 na 100 metrov tekel 9,74 sekunde, je začela kazen veljati na dan oddaje vzorca 21. junija lani. To pomeni, da se bo lahko na tekmovališča vrnil že 20. decembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.