Pozitivna ocena tekačem

Foto: Žurnal24
Na tretji tekmi FIS je zmagala domačinka Marit Björgen. Od Slovenk je še najvišje posegla Anja Eržen. Petra Majdič, zmagovalka petkovega sprinta, tokrat ni nastopila. Po temah je oceno podal Ivan Hudač.
Oglej si celoten članek

Na pet kilometrski preizkušnji v klasičnem slogu za točke FIS je zmagala Marit Björgen, sicer ena boljših tekmovalk v svetovnem pokalu. Na drugo mesto se je uvrstila njena mlajša reprezentančna kolegica Kristin Steira, ki je zaostala za 23 sekund. Tretje mesto je pripadlo Marthe Kristoffersen, ki je za drugim mestom zaostala le tri sekunde. Od naših deklet se je še najbolje odrezala Anja Eržen, ki je z zaostankom minuto in 25 sekund zasedla 27. mesto. Na 31. mesto se je uvrstila članica A reprezentance Barbara Jezeršek, na 37. mesto Alenka Čebašek, na 51. mesto Maja Benedičič in na 57. mesto Katja Višnar. Petra Majdič in Vesna Fabjan nista nastopili. Uvrščenih je bilo 75 tekmovalk.

Zadnji teden bomo trening nekoliko prilagodili tekmovalnemu ritmu. To pomeni, da bomo količino treninga zmanjševali, da se bodo tekmovalci nekoliko spočili ter jih tako pripravili na najvišjo možno formo.
Ivan Hudač

Glavni trener slovenskih tekačev Ivan Hudač je tekmovanja v Beitostoelnu ocenil kot dobra. "Zadovoljen sem z nastopi Petre, Vesne in Katje na sprintu, prav tako z nastopom Petre in Domna na včerajšnji preizkušnji. Danes je zelo dobro nastopila Anja Eržen, ki je pokazala, da je fizično zelo dobro pripravljena. Tudi preostali tekmovalci so prikazali perspektivo, vendar na tekmah niso nastopili po pričakovanjih." Proge so bile zelo dobro pripravljene, a so tekmovanje ovirale slabe razmere. Trenutno so vsi tekmovalci zdravi, nekoliko so prehlajeni le fantje v mladinski ekipi. Slovenska ekipa ostaja v Beitostoelnu, kjer bo prihodnji konec tedna pričetek svetovnega pokala. Dokončna sestava ekip trenutno še ni znana, saj bodo imeli trenerji v začetku prihodnjega tedna še skupni sestanek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.