Pozor, sodniki, nogometaši vas ocenjujejo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) je pripravil poseben projekt Sodnik sezone, s katerim želi raven sojenja dvigniti na višjo stopnjo. Po vsaki končani tekmi 1. SNL bodo kapetani obeh moštev predstavnikom Spinsa podali oceno o kakovosti opravljenega dela sodniške ekipe oziroma glavnega sodnika.
Oglej si celoten članek

V želji, da bi raven sojenja v Prvi ligi dosegla kakovost, ki so jo deležni nogometaši v najboljših evropskih ligah, želijo pri Spinsu spodbuditi sodnike k še bolj zavzetemu in strokovnemu delu. Projekta Sodnik sezone so se pri Spins lotili po vzoru nekaterih tujih nogometnih sindikatov, kjer je ocenjevanje sodnikov s strani nogometašev že dobro ustaljena praksa.

Kot omenjeno so v projektu aktivno vključeni nogometaši, ki so vsekakor pristojni za realno in kritično oceno sodniškega dela na igrišču. Z glasovanjem nogometaši oblikujejo javno podobo in oceno posameznega sodnika na področju njegovega delovanja. Namen akcije je izboljšati kvaliteto in objektivnost dela slovenskih nogometnih sodnikov. Sodnike ocenjujejo z lestvico od 1 do 5, kjer pomeni 1 zelo slabo sojenje in 5 odlično sojenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.