Pozovivo ni v smrtni nevarnosti

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstralec Michael Matthews (Orica GreenEdge) je zmagovalec tretje etape na kolesarski dirki po Italiji. Etapo je zaznamoval hud padec Domenica Pozzoviva.
Oglej si celoten članek

Za nosilcem rožnate majice je drugo mesto na današnji 136 kilometrov dolgi etapi med krajema Rapallo in Sestri Levante zasedel Italijan Fabio Felline, tretji pa je bil Belgijec Philippe Gilbert.

Na današnji etapi sta se izkazala tudi dva Slovenca. Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice) je zasedel 11., Jan Polanc (Lampre Merida) pa 22. mesto. Oba sta v cilj prikolesarila v času zmagovalca, medtem ko je tretji slovenski predstavnik Luka Mezgec (Giant-Alpecin) zasedel 168. mesto (+22:12). V generalni razvrstitvi je Bole na 42. (+0:56), Polanc na 62. (+2:18), Mezgec, ki je na nedeljski preizkušnji zasedel sijajno četrto mesto, pa na 144. mestu (23:11).

Najkrajša etapa na letošnjem italijanskem krogu je na zelo razgibani trasi epilog dobila v ciljnem sprintu, največ moči pa je v sami končnici ohranil Michael Matthews, ki je na račun bonifikacije pridobil tudi nekaj sekund pred svojima rojakoma in klubskima sotekmovalcema. Drugouvrščeni Simon Clarke po današnji preizkušnji v skupni razvrstitvi zaostaja šest, Simon Gerrans pa deset sekund. Sloviti Španec in eden glavnih pretendentov za končno zmago, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), je v generalnem seštevku s 17-sekundnim zaostankom na šestem mestu.

"Več od tega pa zares ne morem zahtevati od samega sebe. Današnjo etapo sem začel z rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku, na koncu pa sem jo še osvojil. Po zmagi na uvodni ekipni etapi je bil naš načrt zadržati prvo mesto v skupni razvrstitvi, ta cilj pa smo v celoti izpolnili," je po zmagi dejal 24-letni kolesar iz Canberre, ki je nase opozoril že v minulih letih, predvsem pa lani, ko je med drugo in sedmo majico nosil prestižno rožnato majico na Giru, izkazal pa se je tudi na Vuelti, kjer je na treh etapah nosil rdečo majico.

Foto: EPA Domenico Pozzovivo Hud padec Pozzoviva

Na današnji etapi jo je najhuje skupil Italijan Domenico Pozzovivo. Dvaintridesetletni član francoske ekipe Ag2r-La Mondiale je slabih štirideset kilometrov pred ciljem grdo padel in z glavo udaril v asfalt, reševalna ekipa mu je takoj nudila prvo pomoč in ga prepeljala v bližnjo bolnišnico. Vodja zdravniške ekipe na italijanski pentlji Giovanni Tredici je v zvezi z nesrečnim kolesarjem naknadno sporočil, da njegovo življenje navzlic hudemu padcu ni v smrtni nevarnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.