Prava mala vremenska "katastrofa" v Wimbledonu

Foto: Epa
Foto: Epa
Prvi tekmovalni dan na tretjem grand slamu sezone je zaznamovale obilne padavine.
Oglej si celoten članek

Organizatorji Wimbledona so bili zaradi dežja primorani odpovedati 16 od načrtovanih 64 dvobojev prvega kroga, tudi dvoboj Slovenke Tamare Zidanške in Čehinje Karoline Pliškove.

Foto: Epa

Prvi teniški igralci bi na igrišča All England Cluba morali stopiti ob 12. uri po slovenskem času, a je to preprečil dež. Ker se tudi pozneje vreme še ni izboljšalo, so organizatorji že odpovedali 16 dvobojev, tudi tretji dvoboj na igrišču številka 12, kjer bi se polfinalistka Roland Garrosa Zidanškova v prvem krogu morala pomeriti z osmo postavljeno Pliškovo.

Dvoboj druge Slovenke Polone Hercog zaenkrat še ni bil odpovedan. Njen obračun z Američanko Danielle Collins je predviden kot prvi na igrišču številka 6.

Je pa ob 14.30 svoj dvoboj na pokritem osrednjem igrišču vendarle začel Srb Novak Đoković, ki je presenetljivo s 4:6 izgubil prvi niz proti Britancu Jacku Draperju, povabljencu na turnir, a je potem Srb hitro pokazal, zakaj je prvi igralec sveta. Naslednje tri nize je dobil s 6:1, 6:2, 6:2.

Foto: Epa

Do zmage je na prav tako pokritem igrišču številka 1 prišla še drugopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka, ki je romunsko kvalifikantko Monico Niculescu premagala s 6:1, 6:4.

Lani v Wimbledonu zaradi pandemije covida-19 ni bilo turnirja. Leta 2019 pa sta v posamični konkurenci slavila Đoković in Romunka Simona Halep, ki pa zaradi poškodbe na wimbledonski travi letos ne bo igrala.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.