Pravi razlog za odhod Carla Ancelottija

Foto: EPA
Foto: EPA
Jabolko spora med predsednikom kluba Florentiom Pérezom in nekdanjim trenerjem Carlom Ancelottijem naj bi bil najdražji nogometaš na svetu Gareth Bale. Vse se je začelo na januarski ligaški tekmi z Valencio.
Oglej si celoten članek

Na dan prihajajo nove informacije o predčasnem odhodu Carla Ancelottija, ki je po dveh sezonah zapustil madridski Real. Italijanski strateg je na Santiago Bernabéu osvojil štiri lovorike, vključno z jubilejno 10. zmago v Ligi prvakov, po neprepričlljivi lanski sezoni, v kateri si kraljevi klub ni priigral nobene pomembneješe lovorike, pa je Ancelotti moral zapustiti stolček, ki ga je prevzel po odhodu Joséja Mourinha.

Po poročanju španskih medijev pa razlog za predčasno prekinitev sodelovanja niso le nezadovoljivi rezultati, ampak naj bi bila odločitev predsednika povezana z Garethom Balom.
Foto: EPA Bale Deportivo Real Madrid Ancelotti je izgubil zaupanje predsednika in odbora, ko je v 71. minuti januarske tekme z Valencio Bala potegnil na klop. ''Če umakneš Bala, je to napad name,'' mu je takrat dejal Florentino Pérez, ki Valižanu pripisuje poseben strateški pomen za prihodnost madridskega velikana. Pri Realu namreč že razmišljajo o prihodnosti, ko Cristiano Ronaldo ne bo več dosegal 50+ golov na sezono.

Direktorji Madrida so Péreza vprašali, zakaj se je odločil, da odpusti Carla Ancelottija. ''Izguba zaupanja,'' je pojasnil predsednik. ''Toda, zakaj izguba zaupanja, če je v prvi sezoni osvojil štiri lovorike?'' pogovor na skupščini povzema španski AS.

Predsednik je direktorjem povedal, da Ancelotti ni dobro ravnal z Balom, ki je strateškega pomena za Real. ''Ko ga je umaknil iz ekipe, sem mu to očital, vendar me ni razumel. Takrat je izgubil moje zaupanje,'' Péreza citira španski dnevnik.

Namigovanja, da naj bi šlo za spor med Ancelottijem in Balom, je po odhodu trenerja negiral Valižan, ki se mu je zahvalil z objavo na družabnem omrežju. ''Hvala, gospod, za zadnji dve leti. Velik trener in človek, delati s teboj je bila fantastična izkušnja. Želim ti vse dobro v prihodnosti,'' je zapisal 25-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.