Pravljična sedmica za Božiča

Foto: Žurnal24 Borut Božič je na Poljskem do zdaj vpisal peto in sedmo mesto. (Foto: Reuters)
Borut Božič je v ciljnem sprintu tretje etape kolesarske dirke po Poljski zasedel sedmo mesto. Etapne zmage se je veselil Belorus Jauheni Hutarovič.
Oglej si celoten članek

Belorus Jauheni Hutarovič (Francaise Des Jeux) je zmagal v tretji etapi kolesarske dirke po Poljski, ki šteje za točke ProTura. V etapi med Sosnowiecom in Katovicami (122,1 km) je bil slovenski kolesar Borut Božič (Vacansoleil) sedmi v času zmagovalca. Skupno je v vodstvu ostal Avstralec Allan Davis (Astana), ki je bil v etapi tretji. Drugi je bil Argentinec Lucas Sebastian Haedo (Saxo Bank), drugi slovenski udeleženec dirke Grega Bole (Lampre) pa je bil 26. v času zmagovalca. Božič se je izkazal že v drugi etapi, ko je osvojil peto mesto.

Najkrajša in večinoma ravninska etapa pričakovano ni postregla z razburljivimi dogodki. Doslej so se vse tri etape zaključile v ciljnem sprintu, že v naslednji etapi pa bodo v ospredju namesto sprinterjev specialisti za gorske etape. V sredo namreč čaka kolesarje četrta etapa med mestoma Tychy in Cieszyn, med 177,9 kilometra dolgo progo pa bodo trije gorski cilji prve kategorije.

Kolesarska dirka po Poljski, tretja etapa, Sosnowiec−Katovice (122,1 km):

1. Jauheni Hutarovič (Blr/Francaise Des Jeux) 2;45:04
2. Lucas Sebastian Haedo (Arg/Saxo Bank)
3. Allan Davis (Avs/Astana)
4. Tom Veelers (Niz/Skil - Shimano)
5. Kenny De Haes (Bel/Omega Pharma-Lotto)
6. Wouter Weylandt (Bel/Quick Step)
7. Borut Božič (Slo/Vacansoleil)
...
26. Grega Bole (Slo/Lampre) vsi isti čas

Kolesarska dirka po Poljski, skupni vrstni red:

1. Allan Davis (Avs/Astana) 12;53:14
2. Jauheni Hutarovič (Blr/Francaise Des Jeux) + 0:04
3. Aitor Galdos Alonso (Špa/Euskaltel - Euskadi) + 0:08
4. Lucas Sebastian Haedo (Arg/Saxo Bank) isti čas
5. Wouter Weylandt (Bel/Quick Step) + 0:10
...
60. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) + 0:14
83. Grega Bole (Slo/Lampre-Farnese Vini) isti čas

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.