Prazni naboji Blaugrane na Camp Nouu

Foto: Žurnal24 Luis Fabiano je pripomogel k pomembni zmagi Seville.
V najzanimivejših tekmah 31. kola Primere Division je Real remiziral na Mallorci (1:1), Barcelona ni uspela streti Getafeja (0:0), Villarreal pa je klonil v Sevilli (0:2).
Oglej si celoten članek
 

Španija, 31. kolo

Osasuna : Recreatiovo H. 0:1
Mallorca : Real M. 1:1
Athletic B.
: Espanyol 1:0
Atletico M
: Almeria 6:3
Levante : Valladolid 0:3
R. Santander : Depotivo 1:3 
Murcia
: Valencia 1:0 
Zaragoza : Betis 0:3
Sevilla : Villarreal 2:0
Barcelona : Getafe 0:0

Derbi kola na Sanchez Pizjuanu se je začel po željah nogometašev Seville, ki so povedli v 19. minuti, ko je svoj 23. gol v prvenstvu zabil Luis Fabiano. Tudi po vodstvu se gostitelji niso osredotočili na branjenje izida in so močno pritiskali na vrata  Villarreala. Diego Lopez  je vse do 87. minute uspešno zaustavljal nalete domačih napadalcev, tik pred koncem srečanja pa ga je z 11-metrovke premagal Frederic Kanoute. Rumena podmornica je v prestolnici Andaluzije izgubila prvo srečanje v zadnjih desetih nastopih v španski ligi.

Bojan Krkić (levo) predstavlja prihodnost Barcelone. © Reuters

 
Barcelona je na Camp Nou gostila vedno neugodni Getafe, ki je med tednom remiziral v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Uefe pri Bayernu z 1:1. Nogometaši iz predmestja Madrida so bili večji del srečanja v podrejenem položaju, kar dve menjavi pa so morali opraviti zaradi poškodb. Blaugrana je imela občutno terensko premoč, a nikakor ni uspela premagati vratarja  Pata Abbondanzierija. Pri Kataloncih so bili najbližje zadetku Samuel Eto'o, Gioavani  Dos Santos in Xavi, ki pa jih je spremljala smola, saj je njihove poizkuse zaustavil okvir vrat. Poudariti velja tudi dejstvo, da je Barcelona v drugem polčasu po zamenjavi kamerunskega napadalca Eto'oja igrala brez članov udarnega tria REM (Ronaldinho-Eto'o-Messi).     

Veselje nogometašev Reala po vodilnem zadetku na Mallorci. © Reuters

 
Že v soboto je imel  Real Madrid v prvem polčasu  na Balearih terensko premoč, ki pa je ni okronal vse do 43. minute, ko je Arjen Robben prodrl v kazenski prostor gostiteljev. Na pravem mestu je bil njegov rojak Wesley Sneijder in na semaforju je ob odmoru pisalo 0:1. Nasledniki galaktikov so v nadaljevanju nadzorovali položaj vse do 65. minute, ko je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno pod prho Sergio Ramos. Mallorca je znala izkoristi odsotnost nekdanjega nogometaša Seville in je do izenačenja prišla po podaji Juana Aranga, ki je v 74. minuti lepo zaposlil Borjo Valera. Nekdanji član Realove mladinske ekipe Valero je bil natančen s strelom pod prečko.

V zaključku tekme je beli balet vse bolj izgubljal tla pod nogami, najbližje tretji zmagi nad Madridčani v tej sezoni (preostali dve so dosegli v pokalu) pa so bili gostitelji tik pred koncem ob poizkusu Guiza. Po srečanju je trener Reala Bernd Schuster dejal: "Izključitev je spremenila potek srečanja. Če upoštevamo to dejstvo, potem točka na vročem gostovanju v tem delu prvenstva sploh ni tako slab dosežek."

Pierre Webo (Mallorca) se je takole boril z obrambnimi nogometaši Reala. © Reuters

 
V drugi sobotni tekmi je Recreativo z zadetkom Florenta Sinama Pongolleja v 37. minuti tekme prišel do pomembnih treh točk v boju za obstanek v La Ligi. Od nedeljskih tekem omenimo briljantno predstavo na Vicente Calderonu, kjer je Atletico Madrid s 6:3 odpravil Almerio. Gostitelji so z 2:0 povedli že v šesti minuti, ko je bil z 11-metrovke natančen Diego Forlan. Gostje so se z igralcem manj (izključen je bil Ruben Pulido) zbrali in v 17. minuti izenačili. Do odmora je bil dvakrat natančen še Simao Sambrosa (prosti strel in protinapad), pri Almerii pa je moral predčasno pod prho še Juanito. V drugem delu je zmago rdeče-belih pred domačimi gledalci z dvema zadetkoma potrdil Sergio Kun Agüero.

Madridčani so se razveselili tudi zmage Deportiva nad Racingom (3:1), ki je njihov najresnejši tekmec v boju za četrto mesto na lestvici. Že v prvem delu je bil dvakrat natančen Xisco. Na gostovanju pa je slavil tudi Betis, ki je s 3:0 predvsem po zaslugi dveh zadetkov Marka Gonzaleza v uvodnem delu srečanja premagal Zaragozo. Ob zmagi zelenih iz Andaluzije je Branko Ilič na desnem boku odigral vseh 90 minut srečanja. Na lestvici ima Real s 66-imi točkami sedem točk prednosti pred Barcelono in Villarrealom. Na četrtem mestu je Atletico Madrid (53).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.