Praznik golov v Tampi

Foto: Profimedia
Vodilna ekipa vzhodne konference Tampa Bay je na domačem ledu zanesljivo premagala New Jersey z 8:3.
Oglej si celoten članek

Zasedba iz Floride je dosegla osmo zmago v tej sezoni, v Amalie Areni pa je blestel Brayden Point, ki je dosegel gol in prispeval kar štiri podaje. Braydon Coburn in Nikita Kučerov sta dosegla po dva gola, Yanni Gourde pa je prispeval tri asistence.

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo na sporedu še deset tekem. Calgary je šele v podaljšku z golom Johnnyja Gaudreauja zlomil odpor Buffala, New York Rangers pa so po kazenskih strelih zmagali v San Joseju. Tekma v Kaliforniji je bila izjemno izenačena, San Jose pa si je podaljšek izboril 1,3 sekunde pred koncem rednega dela, ko je v polno zadel Čeh Tomaš Hertl. V podaljšku ni bilo golov, v hokejski "loteriji" pa so se zmage veselili rangerji, edini gol je v tretji seriji dosegel Kevin Shattenkirk.

Pittsburgh je na domačem ledu klonil proti New York Islanders s 3:6. Za otočane je dva gola dosegel Jordan Eberle, medtem ko je prvi zvezdnik pingvinov Sydney Crosby zabil svoj šesti gol na zadnjih štirih tekmah.

Boston je bil v gosteh boljši od Caroline s 3:2. Pri kosmatincih sta se izkazala dvakratni strelec Brad Marchand ter slovaški vratar Jaroslav Halak z 42 obrambami. Med vidnejšimi posamezniki dvoboja je bil tudi napadalec Caroline Sebastian Aho, ki je ponovil dosežka slovitega Wayna Gretzkyja iz sezone 1982/83 in Kena Linsemana iz sezone 1985/86, ki sta na uvodnih dvanajstih tekmah prispevala vsaj po eno asistenco na tekmo.

Aho je v tej sezoni zbral že 17 točk (4 gole in 13 podaj), trenutno najbolj učinkovit igralec lige NHL je Finec Mikko Rantanen (Colorado) z 21 točkami (5 golov in 16 podaj).

Detroit je v gosteh ukanil Columbus s 5:3, Nashville pa je bil boljši od letošnjih osmoljencev finalne tekme Stanleyjevega pokala iz Las Vegasa s 4:1. Na tej tekmi je Ryan Hartman dosegel dva gola, 23-letni finski vratar Juuse Saros pa je zbral 23 obramb.

Minnesota je v Edmontonu slavila s 4:3, zmagoviti gol pa je prispeval Finec Mikael Granlund. Arizona je dosegla četrto zmago, potem ko je zanesljivo premagala Ottawo s 5:1, Anaheim pa je doma klonil proti Philadelphii z 2:3. Mož odločitve je bil Nolan Patrick, ki je za ekipo iz mesta bratovske ljubezni zadel slabi dve minuti pred koncem izenačenega dvoboja.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo na veliko sceno stopil 2. novembra, ko bo gostil Philadelphio. Kalifornijska zasedba je trenutno na zadnjem mestu v zahodni konferenci, na dosedanjih tekmah je dosegla le tri zmage in doživela osem porazov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.