Pred 20 leti debi slovenske legende

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred natanko 20 leti na tekmi za svetovni pokal debitiral najboljši slovenski skakalec Primož Peterka, ki je v letih 1997 in 1998 osvojil dva velika kristalna globusa.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc je samo še eno tekmo oddaljen od ponovitve uspeha, ki ga je v sezoni 1996/1997 zabeležil Primož Peterka, prvi in edini slovenski smučarski skakalec, ki je osvojil novoletno turnejo.
Foto: EPA primož peterka Danes, 4. januarja 2016, mineva natanko 20 let, odkar je nekdanji slovenski šampion na tretji preizkušnji novoletne turneje v Innsbrucku debitiral na tekmi svetovnega pokala.

Peterka je dobil priložnost namesto nerazpoloženega reprezentančnega kolega in takoj navdušil z osmim mestom. V nadaljevanju sezone je stopnjeval svojo formo in z zmagama v Zakopanah in Falunu leto končal na devetem mestu skupne razvrstitve.

Sledila je najuspešnejša sezona v njegovi karieri, v kateri je zmagal na sedmih tekmah za svetovni pokal in poleg velikega kristalnega globusa osvojil tudi novoletno turnejo. V naslednji sezoni je ubranil veliki kristalni globus, nato pa zapadel v daljšo krizo, po kateri se nikoli ni zares pobral.

Slovenske ljubitelje smučarskih skokov je v sezoni 2002/2003 navdušil z zmagama v Kuusamu in Garmisch-Partenkirchnu, na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju pa je bil del slovenske reprezentance, ki je na ekipni tekmi osvojil bronasto odličje. Pohvali se lahko še z ekipnim bronom s svetovnega prvenstva leta 2005 v Oberstdorfu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.