Pred dirko minuta molka za Marío

Foto: EPA
Foto: EPA
Prireditelji dirke formule 1 v Suzuki so sporočili, da se bo nedeljska dirka začela z minuto molka v spomin na špansko dirkačico Marío de Villoto, ki so jo v petek našli mrtvo v seviljskem hotelu.
Oglej si celoten članek

Svet formule 1 je konec tedna pretresla novica, da je v komaj 33. letu starosti nenadoma umrla María de Villota, španska testna voznica. Našli so jo v hotelski sobi v Sevilli, kjer bi morala predstaviti svojo knjigo o lanskem bližnjem srečanju s smrtjo na dirkališču v Veliki Britaniji.

Takrat je kot testna voznica Marussie doživela hudo nesrečo na stezi Duxford, ko se je zaletela v tovornjak ob stezi. Njeno življenje je dolgo viselo na nitki, v nesreči je izgubila desno oko, a se je po daljšem okrevanju vendarle vrnila na dirkaške proge.

Za vedno v spominu

"Njena volja in predanost športu nam bodo za vedno ostali v spominu. Takšne stvari se moramo naučiti vsi, Mario pa bomo zelo pogrešali," je sporočilo združenje dirkačev formule 1 GPDA.

Preiskava je pokazala, da je mlada Španka umrla naravne smrti, ki pa je bila posledica hude nesreče pred več kot letom dni. Pokopali jo bodo v družinskem krogu v Madridu, dirkači pa so se odločili za minuto molka pred dirko v Suzuki.

"To je zelo žalostna novica za vse nas. Mario smo imeli vsi radi. Zdaj lahko le molimo zanjo," je ob žalostni novici dejal njen rojak, dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.