Pred letom dni so se borili za njegovo življenje, zdaj podpisal za velikana

Foto: Epa
Foto: Epa
Christian Eriksen tudi uradno na Old Traffordu.
Oglej si celoten članek

Danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen je danes uradno postal član angleškega Manchester Uniteda, je klub sporočil na spletni strani. Tridesetletni vezist je z 20-kratnimi državnimi prvaki podpisal triletno pogodbo. "Manchester United je poseben klub in komaj čakam, da začnem pisati novo poglavje v karieri. Imel sem privilegij igrati na Old Traffordu, a obleci rdeči dres Uniteda bo ob tem nekaj edinstvenega," je v izjavi za klub dejal Danec.

Eriksen je na lanskem evropskem prvenstvu na tekmi svoje reprezentance doživel srčni zastoj, kasneje pa se je uspešno vrnil na zelenice ter v drugem delu minule sezone igral za angleški Brentford.

Za reprezentanco je zbral kar 115 nastopov in dosegel 38 golov, z 18 leti pa je bil celo najmlajši udeleženec Svetovnega prvenstva 2010. Je peti najboljši strelec v zgodovini reprezentance in edini rekorder s petimi izbori za najboljšega danskega nogometaša leta. V angleškem prvenstvu je za Tottenham in Brentford odigral 237 tekem ter dosegel 52 golov in prispeval še 71 podaj. Pri Tottenhamu je bil enkrat izbran v idealno postavo Premier lige ter dvakrat za najboljšega igralca Tottenhama sezone.

Foto: Reuters Slavje po zadetku Christiana Eriksena.

V karieri je igral tudi za Inter Milano, s katerim je postal italijanski prvak, a se po vstavitvi defibrilatorja po srčnem zastoju na EP zaradi tamkajšnjih pravil ni več smel ukvarjati s profesionalnim športom. Kariero je kot najstnik začel pri nizozemskem Ajaxu, za katerega je v vseh tekmovanjih zbral 163 nastopov in dosegel 32 golov ter osvojil tri državne naslove.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:09 16. Julij 2022.

    Če se bo spet lahko ukvarjal s športom na takšnem nivoju, potem zanesljivo z njegovim zdravjem nikoli ni bilo kaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.