Pred najtežjim izpitom je Olimpija

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Trije slovenski klubi bodo danes trepetali za nadaljevanje v Evropi. V najtežjem položaju so lanski prvaki iz Ljubljane, tekma v Stožicah se bo začela ob 20.15, saj bo Olimpija s prve tekme na Finskem lovila zaostanek z 0:1. Boljše kaže Goričanom in Domžalčanom.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Olimpije so pod vodstvom novega trenerja Igorja Biščana pretekli teden na gostovanju na Finskem izgubili proti Vaasi z 0:1. Usoden je bil gol Joonasa Vahtere v 12. minuti. To je bil tudi edini strel Fincev, ki so imeli žogo precej več v svoji posesti, v prvem delu. V uvodu drugega polčasa sta imeli obe ekipi po en nevarnejši strel, pri gostih je v 51. minuti od daleč sprožil Issah Abass, a je žogo domači vratar odbil, na drugi strani pa je zgrešil Morrissey. Za ekipo iz prestolnice bo na povratni tekmi pomembno predvsem, da ne dobi gola.

Že ob 18. uri bodo povratno tekmo v Tallinnu začeli Domžalčani. Ti so bili že pretekli teden v Celju bili precej boljši tekmec in so z zadetkoma Jana Repasa in Žana Žužka v drugem polčasu potrdili svojo premoč ter veliko zalogo za povratni obračun. A tudi statistika s prve tekme govori v prid Štajercev, ki so denimo razmerje strelov na gol na prvi tekmi dobili kar s 26:2.

Vsaj na papirju je najlažja naloga pred Goričani, ki so pretekli teden v gosteh premagali armenski Širak Gjumri z 2:0 in povratna tekma velja predvsem kot formalnost. Izbranci Mirana Srebrniča so svojo prvo nalogo v novi sezoni evropske lige opravili po željah in pričakovanjih. Junak Gorice, ki je sicer pobudo večinoma prepuščala domačim, je bil Rifet Kapić z obema goloma na tekmi. Tekma v Novi Gorici se bo začela ob 20.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.