Pred številnimi ogledniki navdušil internet

Foto: Profimedia Luka Dončić Real Madrid Barcelona
Luka Dončić je bil sinoči eno najbolj iskanih imen na spletu.
Oglej si celoten članek

Čudežni košarkarski deček iz Ljubljane z imenom Luka Dončić je od sinoči zvečer znova ena najbolj iskanih oseb na medmrežju. Dve njegovi potezi - trojka iz skoraj 25 metrov in preigravanje nekdanjega člana NBA ekipe iz Portlanda Victorja Claverja - odmevata na Facebooku, Instagramu in Twitterju. In obe je dosegel pred številnimi ogledniki iz lige NBA.

Španski mediji poročajo, da se je sinoči v Madridu trlo predstavnikov klubov iz lige NBA. David Pick, ki že vrsto let poklicno spremlja košarkarsko dogajanje po vsem svetu, je zapisal, da so po njegovih podatkih v dvorani bili ogledniki Philadelphie 76-ers, Phoenix Suns, Los Angeles Clippers, Dallas Mavericks, New Orleans Pelicans in Washington Wizards. "Ta fant ima vse. Je poseben, ne spreglejte ga!" je mnenje NBA uglednežev, ki ga je z javnostjo delil Pick.

Kakšna poteza Dončić! Madre mia!

Preko družbenih omrežji so mu čestitali tudi številni košarkarji. Soigralec Felipe Reyes je zapisal, da je "ta fantič pravi stroj", španski reprezentant in član New York Knicks Willy Hernangomez je sporočilo opremil z emotikoni začudenja in odličnosti ter zapisal "bravo luka7doncic", latvijski zvezdnik iz lige NBA Kristaps Porzingis pa je dodal: "Ta fant je neverjeten ..."

"Koš? Imel sem kar veliko sreče, vendar tudi to treniram na treningih. Takšni koši znajo dotolči nasprotnika," je sicer o metu čez celotno igrišče dejal mladi slovenski košarkar, ki je imel v zadnjih dneh sicer težave z virozo. "Kje sem našel moč? Rad imam košarko in šport," pravi Dončić.

Statistično gledano je Luka Dončić proti Barceloni odigral eno slabših tekem v letošnji evroligi. Dosegel je "le" 16 točk - na osmih od dvanajstih tekem je zbral več točk, in imel statistični indeks 26, petega najnižjega v tej sezoni evrolige. Kljub temu prepričljivo ostaja najbolje ocenjeni igralec evrolige (povprečje 27,7), prvo mesto med strelci (20,5) pa je moral prepustiti Rusu Alekseju Švedu (21,5).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.