"Pred to publiko ne moreš biti utrujen"

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
V Ljudskem vrtu je v mreže velikanov padlo že veliko žog, toda tako mojstrsko kot Etien Velikonja je za hrbet vratarja verjetno ni poslal še nihče. Mladi Primorec je vstopil kot rezervist in v drugi minuti sodnikovega podaljška zabil zlata vreden gol za zmago nad Glasgow Rangers, ki bodo tudi na domači trdnjavi Ibrox morali trepetati pred Mariborom.
Oglej si celoten članek

"Rezultat je odličen. Vsi soigralci so celotno tekmo odigrali na zelo visokem nivoju, v drugem polčasu pa mislim, da smo jim skrili žogo. Mislim, da smo zasluženo prišli do zmage. Gol? Bil sem na pravem mestu, tudi podaja je bila zelo dobra in zelo sem zadovoljen, toda čaka nas še povratna tekma in ostati moramo na realnih tleh in normalno delati naprej," je po koncu tekme proti Glasgow Rangersom povedal Etien Velikonja. Na junaka četrtkovega obračuna je morala sedma sila čakati najdlje, ne zato, ker bi se Primorec tako rad tuširal, ampak ker je bil naključno izbran za redno doping kontrolo.


"Nismo si želeli, da bi oni prišli do priložnosti, kaj šele do zadetka, ampak važno je, da smo na koncu zmagali. Zdaj lahko gremo samozavestni na gostovanje. Če bomo zadeli, bomo zelo blizu napredovanja in uresničiti naših ciljev. Pritisk bo gotovo zelo velik, vseeno pa nas čaka zelo zanimiva tekma,"
je nadaljeval nekdanji napadalec HiT Gorice. Ob poškodbi kapetana Marcosa Tavaresa je trener Darko Milanič za partnerja Robertu Beriću od prve minute izbral Daliborja Volaša, kar pa "Etija" ni zmotilo: "Do tekme se nikoli ne ve, kdo bo igral, kar je tudi pravilno in normalno, glede na to, da imamo izjemno konkurenco. Vsak, ki dobi priložnost, si jo gotovo zasluži in skuša maksimalno izkoristiti.Vsi tisti, ki so igrali so igrali odlično in mislim, da če bi jaz igral vseh 90 minut bi prav tako zmagali. Vsi so dali vse od sebe, vsi so opravili odlično delo in pomembno je, da smo kot ekipa delovali zelo dobro in prišli do pozitivnega rezultata."

V usodni 92. minuti tekme je hrvaški vezist Dejan Mezga najprej mojstrsko (med nogami) preigral škotskega branilca in nato poslal žogo v sredino kazenskega prostora, kjer je nanjo čakal kasnejši junak. Velikonja se spominja: "Žoga mi je prišla malce za hrbet, bolj sem jo pričakoval pred sabo, potem pa sem poizkusil in srečno je končala v mreži. Gotovo je to eden izmed mojih lepših golov. Posvetil bi ga navijačem, saj so sploh v drugem polčasu, ko je zadel Agim (Ibraimi), pričarali fantastično vzdušje. Takrat se je publika dvignila in nas ponesla do zmage. Vsi vemo, da je to zelo pomemben faktor pri naših tekmah."

In tako so Mariborčani po PSV Eindhovnu, Lyonu in Villarrealu v klubske vitrine dodali še en, morda celo najbolj odmeven evropski skalp, ki je pomemben tudi za slovenski nogomet. Če Domžale in Koper z zgodnjim izpadom njegovemu ratingu nista naredila usluge, so vijolice spet poskrbele, da se domet "slonogometa" pač ne konča v Splitu. "Maribor je največji klub in vsaka takšna tekma in vsaka takšna zmaga pomeni zelo veliko za slovenski nogomet. Imamo še drugo tekmo in ta bo zelo pomembna. Nimamo se česa bati. Videli smo, da smo sposobni, normalno pa je, da bo tam vzdušje izjemno, glede na to, da bo najverjetneje okrog 50 tisoč ljudi. To te ponese, tako kot v Ljudskem vrtu. Ko stadion nori ti da zagon in nekako ne moreš biti utrujen pred tako publiko. Gotovo bomo imeli svoje priložnosti in verjamem, da jih bomo izkoristili. Vem tudi, da smo sposobni odigrati tekmo brez prejetega zadetka," je še zaključil Velikonja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.