Pred Wislo: brez zapravljanja "zicerjev"

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Uvodna tekma evropske Lige prvakov se ni razpletla po željah koprskega Cimosa. Slovenski prvak je na gostovanju pri makedonskem Metalurgu iz Skopja doživel poraz, priložnost za popravni izpit pa bo imel že v soboto, ko v dvorano Bonifika prihaja poljski prvak Wisla Plock. Tekma se bo začela ob 20. uri.
Oglej si celoten članek

Koprčani so v makedonski prestolnici zaigrali daleč pod svojimi zmožnostmi. Po katastrofalnem prvem polčasu so v drugi polovici tekme resda zaigrali precej bolje, v celoti pa niso bili konkurenčni povprečnim Makedoncem. V tako izenačeni skupini C, kjer po kakovosti prednjači nemški HSV Hamburg, bo imela vsaka zmaga v gosteh neprecenljivo vrednost, koprska zasedba pa je prvo tovrstno priložnost že zapravila.

Slovenska zasedba bo v soboto gostila Wislo, ki je v uvodnem krogu tesno premagala romunsko Constanto s 30:29. Poljska ekipa ima slovenski pridih, zanjo igrata Boštjan Kavaš in Luka Dobelšek, v minuli sezoni pa je priredila prvovrstno presenečenje, ko je v finalu končnice premagala razvpito poljsko zvezdniško ekipo Vive Targi Kielce.

Gosti iz Plocka v največje slovensko obalno mesto prihajajo rezultatsko neobremenjeni, na drugi strani pa Koprčani morajo zmagati. V nasprotnem primeru se bodo močno oddaljili od vsaj četrtega mesta v svoji skupini, ki še pelje v osmino finala Lige prvakov. V naslednjih treh tednih ne bodo mogli računati na krožnega napadalca Bojana Skoka, ki so mu tekmeci v Skopju zlomili nos in s posebno zaščitno masko ne sme nastopiti, pa tudi drugi krožni napadalec Matjaž Mlakar še ni stoodstotno pripravljen.

"Odsotnost Skoka se bo zagotovo poznala, večji del odgovornosti bosta na svoja ramena morala prevzeti Mlakar in mladi ter nadarjeni Uroš Bundalo," je uvodoma dejal prvi mož stroke Fredi Radojkovič in dodal: "Poljaki gojijo povsem drugačen slog, za razliko od nas se bolj zanašajo na telesno moč. Svoje akcije bolj ali manj zaključujejo s streli od daleč, medtem ko mi stavimo na kombinatoriko. V Skopju smo na začetku zaigrali zelo nezbrano, kar nas je na koncu tudi pokopalo. Po analizi smo ugotovili, da naša predstava proti Metalurgu ni bila tako slaba, preprosto smo zapravili preveč 'zicerjev', kar se v soboto v Bonifiki ne sme ponoviti."

Za Wislo najbrž ne bo nastopil poškodovani Luka Dobelšek, njegov brat Jure pa je nared za pomemben obračun. "Poljaki so telesno močnejši od nas, kar je lahko prednost za nas, saj veliko bolje igramo, ko imamo na nasprotni strani nekoliko bolj okorne igralce. Ne smemo pozabiti, da Wislo vodi trener Lars Walther, ki je pred leti deloval pri Gorenju in je dober poznavalec slovenskega rokometa. Pričakujem izenačeno tekmo in našo zmago v Bonifiki, kjer že dolgo nismo izgubili," pravi Jure Dobelšek.

Prireditelji tekme pričakujejo polno dvorano, na Obalo pa naj bi prišlo tudi sto navijačev nasprotne ekipe. Pravico na slovensko-poljskem obračunu bosta delila Španca Oscar Raluy Lopez in Angel Sabroso Ramirez, delegat pa bo Šved Björn Ericsson.

Liga prvakov, drugo kolo, skupina C:

Sobota, ob 20.00:
Cimos Koper – Wisla Plock

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.