''Pred zmago dejal, da ne more sprintati''

Foto: EPA
Foto: EPA
Luka Mezgec je na drugi etapi dvodnevne francoske dirke du Haut Var-matin osvojil prvo zmago v letu 2015.
Oglej si celoten članek

Luka Mezgec je dobil 194,7 kilometra dolgo etapo s startom in ciljem v Daguignanu in zabeležil 13. zmago v svoji kareiri. Slovenski kolesar je v sprintu pometel s konkurenco, čeprav naj bi moštvenemu kolegu Chadu Hagi nekaj kilometrov prej dejal, da mu zmanjkuje moči.

''Tri kilometre pred zmago mi je Luka Mezgec dejal, da ne more sprintati. Moralni nauk zgodbe? Nikoli ne zaupaj sprinterju,'' je na Twitterju zapisal Haga.

Mezgec je priznal, da je bil ameriški kolesar eden najzaslužnejših za njegovo zmago. ''Danes je bilo zares težko, na prvi pogled profila etape nisem verjel, da sem lahko zraven najboljših v cilju, toda trener Aike Visbeek in ekipa so verjeli vame, skrbeli zame cel dan, zato sem jim res hvaležen. Chad Haga me je spravil v dober položaj za sprint,'' je povedal član ekipe Giant-Alpecin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.