Predaja iz verskih razlogov

Foto: Profimedia dudi sela
Izraelski tenisač je iz verskih razlogov predal obračun na Kitajskem.
Oglej si celoten članek

Izraelec Dudi Sela, 77. igralec sveta, je v četrtfinalu teniškega turnirja serije 250 v Šenznu predal obračun proti Ukrajincu Alexandru Dolgopolovu

Sela se je za predajo odločil pri izidu 6:3, 4:6, 1:0 v korist Dolgopolova. Razlog ni bila poškodba, temveč začetek najpomembnejšega praznika judovske religije - Jom Kopur. Praznovanje se obeležuje s 25-urnim postom, judje se na ta dan kesajo za greh, ki jih je oddaljil od Boga. Delo v tem času ni zaželeno.

Sela je organizatorje turnirja zaprosil, če bi se lahko z Dolgopolovim pomeril ob 14. uri po lokalnem času, vendar so ti njegovo prošnjo zavrnili.

Ker se je obračun zavlekel v tretji niz in je sonce že začelo zahajati, ga je Izraelec preprosto predal. S tem se je odpovedal najmanj 90 točkam za lestvico ATP in 34.000 dolarjem denarne nagrade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.