Predatorji z visoko zmago izenačili na 1:1

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Nashville Predators so v prvem krogu končnice zahodne konference premagali Chicago Blackhawks s 6:2. Ekipi sta poravnani na 1:1, tako kot Vancouver Canucks in Calgary Flames. S 4:1 so v noči na soboto slavili v Vancouvru.
Oglej si celoten članek

Tudi v vzhodni konferenci sta bili na sporedu dve tekmi, pomembno zmago po podaljšku pa so vknjižili pri Montreal Canadiens, ki so z zmago s 3:2 nad Ottawa Senators zdaj v seriji povedli z 2:0. Washington Capitals so v isti konferenci s 4:3 ugnali New York Islanders in izid v zmagah poravnali na 1:1.

Craig Smith je v Nashvillu dosegel prva zadetka v končnici, k temu pa dodal še podajo. Plenilci so zmagali prvič po 28. marcu, v njihovem golu pa se je izkazal Finec Pekka Rinne, ki je ubranil 24 strelov, poleg tega pa v statistiko vnesel še podajo. Filip Forsberg je vknjižil gol in podajo, po en zadetek pa so prispevali še Colin Wilson, Roman Josi in Mike Santorelli. V drugi tretjini se je poškodoval kapetan Shea Weber in moral z ledene ploskve.

Za Chicago sta gola dosegla Patrick Sharp in Patrick Kane, ekipa pa lovi že tretji Stanleyjev pokal v zadnjih šestih letih. V golu je šlo slabo Coreyju Crawfordu, ki je v zadnji tretjini v dveh minutah prejel kar tri zadetke. Tretjo tekmo bo v nedeljo gostil Chicago.

P.K. Subban je v Montrealu poskrbel za vodstvo domačih z 2:1, piko na i pa je v četrti minuti podaljška postavil Aleks Galčenjuk. Prvi gol je za gostitelje dosegel Max Pacioretty, medtem ko je David Desharnais vknjižil dve podaji. Kanadčani so si s tem priigrali vodstvo v seriji z 2:0. Zadetka za Ottawo sta prispevala Clarke MacArthur in Patrick Wiercioch. Tretja tekma bo v nedeljo v Ottawi.

Liga NHL, izidi:

Vzhodna konferenca:

Montreal Canadiens : Ottawa Senators 3:2* /2:0/
Washington Capitals : New York Islanders 4:3 /1:1/

Zahodna konferenca:

Nashville Predators : Chicago Blackhawks 6:2 /1:1/
Vancouver Canucks : Calgary Flames 4:1 /1:1/

* - podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.