Predhodnik ostro nad predsednika Ferrarija

Foto: Epa marchione di montezemolo ferrari
Od zadnjega dirkaškega naslova Ferrarija je minilo že več kot desetletje.
Oglej si celoten članek

Nekdanji predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo, ki je rdeče iz Maranella vodil v zlatem obdobju Michaela Schumacherja, svojemu nasledniku Sergiu Marchioneju očita, da je ljubosumen na njegove pretekle uspehe.

Ferrari je leta 2000 pod vodstvom Di Montezemola osvojil prvi dirkaški naslov po 21 letih. Tistega leta je rdečim prvo od skupno petih lovorik (2000-2004) privozil Schumacher in tako postal prvi svetovni prvak s poskočnim konjičkom po Jodyju Scheckterju leta 1979.

Schumacher se je po koncu sezone 2006 začasno upokojil in dirkaški sedež prepustil Kimiju Räikkönenu, ki je se je nato v sezoni 2007 dokopal do svojega prvega in edinega naslova svetovnega prvaka.

Ferrari vse od zmagoslavja "ledenega Finca" čaka na novo dirkaško zvezdico.

"Žalosti me, da je Marchione ljubosumen na naše pretekle uspehe. To ni dobro, saj ljubosumje pomeni, da se ti po glavi motajo čudne stvari. Zelo sem ponosen na to, kar smo dosegli. Michael, Ross Brawn, Jean Todt... Res sem vesel," je na razstavi v Kölnu v čast Michaelu Schumacherju dejal Di Montezemolo. "Ferrari je vedno blizu in želim si, da bi bil kmalu spet sposoben osvajati prvenstva. Ferrari mora zmagovati. Zelo pomemben je za formulo 1. Srečo sem imel, da sem naslove osvajal z Nikijem Laudo, Michaelom, s Kimijem. 19 naslovov je dovolj," je dodal.

Italijanski poslovnež je pred slovesom od predsedniškega stolčka v moštvo pripeljal Sebastiana Vettla. "Michael je osvojil kopico naslovov, Seb na žalost še ne. Upam, da se bo kmalu začela nova era in da bo osvojil več zaporednih lovorik. Težko je ponoviti Michaelove dosežke. Letos ima končno zelo konkurenčen dirkalnik. Upam, da ni pod prevelikim pritiskom. Letos bo imel lepo priložnost," je sklenil Di Montezemolo.

Foto: Epa sebastian vettel

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.