Predlani še igral, danes novi trener

Foto: Žurnal24 Takole je Montella marca 2009 še brcal za Romo. Od danes je njihov trener. (Foto
Po dveh bolečih porazih je Claudio Ranieri odstopil kot trener Rome. Zamenjal ga bo Vincenzo Montella, ki je dve leti nazaj zanje še igral. Medtem je Patrice Evra podaljšal z Manchester Unitedom.
Oglej si celoten članek

Italijanski nogometni prvoligaš AS Roma je po odstopu Claudia Ranierija po nedeljskem prvenstvenem porazu proti Genoi (3:4) že našel novega trenerja. Na vroči stolček se je usedel nekdanji Romin napadalec Vincenzo Montella, ki je po končani karieri od leta 2009 treniral mladinsko ekipo rimskega kluba.

Šestintridesetletni Montella je v karieri igral za Empoli, Genoo, Sampdorio, Fulham in Romo, največji pečat je pustil prav pri slednji, čeprav je praktično pri vseh klubih, kjer je igral, slovel kot odličen strelec. Za italijansko izbrano vrsto je zbral 20 nastopov in tri gole.

Roma, ki je med tednom doma izgubila tudi prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Šahtarju iz Donjecka (2:3), je trenutno na osmem mestu v serie A, za vodilnim Milanom pa zaostaja 16 točk.

Evra podaljšal z vragi
Francoski branilec Patrice Evra je podaljšal pogodbo z angleškim Manchester Unitedom. Devetindvajsetletni nogometaš, ki se najbolje znajde na levem boku, bo na Old Traffordu ostal najmanj do leta 2014. "Odkar sem prišel na Old Trafford, se mi uresničujejo sanje. Navijači, igralci, trener Alex Ferguson in drugo osebje ... Vsi se trudijo narediti ta klub najboljši na svetu. V zadnjih petih letih, odkar sem tu, sem osvojil veliko lovorik, toda želim si jih še več. Takšna je miselnost tudi vseh drugih v klubu," je dejal Evra, ki je pred prihodom k Unitedu igral za Monaco.

Veliko pohval na račun Evraja ima tudi trener Alex  Ferguson: "Patrice je nedvomno eden najboljših levih bočnih branilcev na svetu. Razvil se je v ključnega moža v slačilnici, zato smo vsi veseli, da je podaljšal pogodbo. Njegove izkušnje in znanje nam bodo v prihodnje še kako koristili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.