Prednost Catesa še večja

Foto: Žurnal24 Dwan sodi med večje poražence meseca marca. (Foto: Pokernews.com)
Po krajšem premoru se je na veselje vseh oboževalcev v petek nadaljeval milijonski izziv, v katerem se merita Tom "durrrr" Dwan in Daniel "jungleman12" Cates.
Oglej si celoten članek

Tokratni obračun, ki je trajal kar 6 ur, je bil sicer še posebej zanimiv, saj je Tom "durrrr" Dwan v decembru začel nizati dobre rezultate in je tudi že zmanjševal svoj zaostanek za Danielom Catesom, ki pa se po odigranih novih 2.918 igrah ponovno nekoliko povečal. V tokratnem obračunu je bil namreč "jungleman12" ponovno za odtenek boljši in je tako svojo prednost povečal še za nadaljnih 319.000$, na skupno dobrih 800.000$.

Cates do zmage v največji igri večera
Dwan in Cates sta do sedaj odigrala že 17.108 od načrtovanih 50.000 iger, a smo bili šele sinoči priča največji igri njunega celotnega izziva. Igro je z višanjem na 1.200$ kakopak odprl Tom Dwan, Cates je letvico dvignil na 4.800$, kar pa ni bil prevelik zalogaj za Dwana, ki je njegovo stavo hitro izenačil. Na flopu je nato prvi po žetonih posegel izzivalec, ki je v igro spravil novih 5.200$, kar pa še enkrat več, ni bilo dovolj, da bi Dwan odložil svoje karte. Turn je nato prinesel , ki pa ni prav veliko spremenil dinamike same igre, saj je stavil ponovno Cates (16.800$), “durrrr” pa je njegovo stavo še enkrat samo izenačil. Za konec je na mizi pristala še , ki je vendarle prinesla nekoliko več akcije, saj je Cates na riverju najprej stavil 43.600$, nato pa v igro spravil še vse svoje preostale žetone, potem ko je njegov nasprotnik oznanil svoj all-in.

Potem ko so vsi žetoni končali v igri, je Dwan obrnil , kar pa ni zadoščalo za zmago, saj je imel Cates z boljšo barvo in je tako v žep pospravil celoten izkupiček igre – 216.505,50$.

Po enakem scenariju Cates do zmage tudi nekaj iger kasneje
Poleg zgoraj omenjene igre, je “jungleman12” s podobnimi kartami slavil tudi v eni od naslednjih iger, težki dobrih 157.000$. Tudi v tej igri je Američan z in skupnimi kartami sestavil »flush«, še enkrat več pa mu je na roke šel tudi Dwan, ki je na njegovo stavo v višini 16.800$, odgovoril s svojim all-inom (), katerega je Cates seveda ekspresno izenačil. Kljub temu, da sta se fanta dogovorila, da zadnjo skupno karto razdelita dvakrat, tako , kot tudi ni mogla preprečiti Dwanovega poraza in tako se je Cates lahko veselil še ene pomembne in precej bogate zmage.

Druga največja igra večera rešilna za Dwana
Daniel Cates bi lahko pred koncem večera svojo prednost še izdatneje povečal, vendar mu je načrte prekrižala Dwanova zmaga v drugi največji igri večera, težki 181.142$. To je z višanjem odprl Cates, Dwan je povišal na 2.400$, kar je Cates samo izenačil, tako da sta si fanta lahko skupaj ogledala flop . Tu je bil prvi na vrsti Dwan, ki je v igro spravil novih 3.200$, a mu nasprotnik ni ostal dolžan in je kaj hitro povišal na 8.800$. Tom je njegovo stavo zgolj izenačil, preden je na mizi pristal . Tu je v akcijo ponovno stopil Cates, ki je na Dwanovo čekiranje odgovoril v svojem stilu – s stavo v višini 18.400$. A tudi ta Dwana ni pregnala iz igre, saj je Američan poklical tudi to stavo.

Za konec je na mizi pristala še , Dwan se je svoji stavi ponovno odrekel, Cates pa je nato ponovil njegovo napako iz zgoraj omenjenih iger in zarinil. Dwan je z njegovo stavo takoj izenačil in Cates je lahko le še odvrgel svoj in nemo opazoval, kako je denar romal na račun njegovega nasprotnika.

Po tej etapi …
Po še enem obračunu se je že nekoliko izoblikovala tudi precej zanimiva statistika njunega milijonskega izziva. Kot kažejo številke, lahko Cates, do sedaj, svojo prednost pripiše predvsem zmagam v manjših igrah, saj je v do sedaj odigranih 17.000 igrah, njegov zaslužek na igro znašal »le« okrog 1.760$, medtem ko ta isti kazalec pri Dwanu znaša skoraj 2.400$, a je zato Daniel dobil skorajda 10.000 iger, medtem ko jih je “durrrr” le nekaj več kot 7.000.

Če se bo ta trend nadaljeval tudi v prihodnje, bo zagotovo zanimivo spremljati razplet samega izziva in poteze, ki jih bosta vlekla igralca, da bi prihodnje obračune krojila po svojih željah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.