Predsednik Fis: Fifa uničuje zimske športe

Foto: EPA
Foto: EPA
Ker pri Fifi nameravajo spremeniti termin svetovnega prvenstva leta 2022, je predsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis) Gian Franco Kasper poslal ostro pismo rojaku Seppu Blatterju. Ta pritožbi ni namenil veliko časa.
Oglej si celoten članek

Predsednik Fis Gian Franco Kasper se pritožuje nad nogometom in Mednarodno nogometno zvezo (Fifa), ki se ne ozira na noben drug šport, kadar je v igri datum za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju. Sicer pa priznava, da je nogomet močnejši med športi.

Prvotni termin za mundial je bil planiran v juniju ali juliju 2022, vendar ga želijo prestaviti zaradi poletne vročine v Katarju. V Fifi naj bi se sicer zavezali, da nov termin ne bo oviral zimskih olimpijskih iger v februarju 2022. Sedaj želijo prvenstvo izvesti januarja ali v začetku februarja ali pa nekje med novembrom in decembrom, četudi je bil prvi nadomestni termin predlagan v aprilu oziroma maju.

Kasper je na trenutnem svetovnem prvenstvu v smučanju v Beaver Creeku dejal, da tudi termin v novembru in decembru ni idealen, saj sovpada z začetkom tekem svetovnega pokala v smučanju. Predsednik Fisa je dejal, da se bodo morali sprijazniti, četudi termin ni najboljši. Dodal je še, da je takoj po omembi spremembe termina nogometnega prvenstva dokaj ostro pisal predsedniku Fife Josephu Blatterju, vendar je bila njegova reakcija na težavo skoraj nična.

Po besedah predsednika Fis bi bilo potrebno nogometno zvezo opomniti na to, da uničuje zimske športe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.