Predsednik Valencie ostro po Skomini in ekipi

Foto: EPA
Foto: EPA
Amadeo Salvo, predsednik Valencie, je po porazu s Sevillo na prvi tekmi polfinala Evropske lige dejal, da je "ogorčen" nad sojenjem slovenskih sodnikov in njihovega italijanskega pomočnika.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski sodnik Damir Skomina se je po prvi tekmi polfinala Evropske lige med Sevillo in Valencio na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán znašel na udaru vodilnih mož nekdanjega kluba Zlatka Zahovića.

Na seviljskem stadionu, kjer je Zahović z Mariborom izpadel na prvi stopnički letošnjih izločilnih bojev, je Skomina skupaj s pomočniki priznal sporen zadetek Stéphana Mbie iz prepovedanega položaja, Koprčan pa je rumeni karton prvemu napadalcu gostov Pacu Alcácerju pokazal, ko naj se slednji nasprotnika sploh ne bi dotaknil, prenaša madridski dnevnik AS.

Sodniško ekipo sta poleg Skomine sestavljala stranska sodnika Bojan Ul in Italijan Gianluca Cariolato, četrti sodnik je bil Jure Praprotnik, sodnika ob golovih črtah pa Slavko Vinčić in Roberto Ponis.

"V Sloveniji se ne sodi na takšnih tekmah"

Koprčan po izvrstnih predstavah v lanskih sezonah, ko je sodil tudi na največjih turnirjih in bil v kombinacijah za raznovrstne finale, letos ne bo sodil na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Med najostrejšimi je bil po tekmi predsednik "netopirjev" Amadeo Salvo, ki je zaradi delegiranja Slovencev udaril tudi po Evropski nogometni zvezi (Uefa).

"Ogorčeni smo. Ne razumem, kako lahko Uefa za polfinale takšne kategorije delegira slovenskega sodnika. To škoduje polfinalu Evropske lige zaradi sodniške ekipe iz takšne države, kakršna je Slovenija, kjer je nogomet tam, kjer je, kjer se ne sodi na takšnih tekmah, kakršna je bila ta," je dejal Salvo.

"Obžalovanja vredna predstava"

"Na rumeni karton Alcácerja se bomo pritožili, a težko je, da nas bo Uefa uslišala. A morala bi, da bi popravila obžalovanja vredno predstavo," je dodal Salvo. Skomini na pomoč ni priskočil niti gostujoči strateg Juan Antonio Pizzi.

"Ne bom kritičen, ker verjamem, da so podobe dovolj jasne, zato ne bom vztrajal pri nečem, kar je videl cel svet. Če bi imel kakšno možnost, da bi lahko kakšna moja beseda spremenila rezultat, bi jo izrekel. Ne najdem takšne besede, zato bom raje tiho," je dejal Pizzi. 

"V slačilnici so igralci jezni zaradi akcije pri zadetku in zaradi rezultata. A prepričani smo, da lahko v četrtek preživimo podobno noč, kakršno smo na dan tekme z Baslom," je pristavil v upanju na ponovitev četrtfinalnega obračuna s Švicarji, ki jih je Valencia po prepričljivem porazu na prvi tekmi na epskem obračunu na Mestalli izločila po podaljšku (5:0).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.