Predsednik zavrnil sedež v VIP loži

Foto: EPA
Foto: EPA
Novoizvoljeni islandski predsednik si četrtfinalne tekme s Francijo ne bo ogledal v udobju zasebne VIP lože.
Oglej si celoten članek

Islandija je veliko presenečenje letošnjega evropskega prvenstva v nogometu. Država z nekaj več kot 300.000 prebivalci je v Franciji presegla vsa pričakovanja in z uvrstitvijo v četrtfinale šokirala nogometno javnost.

Najodmevnejša je bila islandska zmaga v osmini finala, kjer so varovanci Heimirja Hallgrimssona senzacionalno izločili Angleže.

Islandija se bo za preboj med najboljše štiri ekipe evropskega prvenstva pomerila s Francijo. Tekmo, ki bo na sporedu v nedeljo ob 21. uri, si bo ogledal tudi nedavno izvoljeni predsednik države Gudni Johannesson, ki se je odločil, da bo v vzdušju užival v družbi islandskih navijačev.

''Zakaj bi sedel v VIP sobi in srkal šampanjec, če pa lahko to počnem kjerkoli na svetu?'' je povedal Johannesson in se pri tem na široko nasmehnil. ''Ne, jaz bom med navijači, oblečen v islandski dres. Z vsem spoštovanjem do francoske reprezentance, ne smejo nas podcenjevati,'' je dodal predsednik, ki si je v Nici ogledal že tekmo z Anglijo.

''V Nici je bilo fantasično vzdušje in lepo je bilo spodbujati ekipo k temu malo verjetnemu rezultatu. Tekle so solze sreče. Islandiji to veliko pomeni. Če si zastaviš cilj, trdo delaš, držiš skupaj in imaš dovolj discipline, je mogoče prav vse,'' je zaključil Johannesson.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.