Predsednik dvignil veliko prahu z izjavo o Oblaku

Foto: Epa jan oblak
Slovenskega vratarja si želijo pri Arsenalu, Liverpoolu in Paris Saint-Germaina.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentačni vratar Jan Oblak si je v štirih letih na Pirenejskem polotoku pridobil status enega najbolj zaželenih nogometašev na svetu.

25-letni Škofjeločan tudi v letošnji sezoni navdušuje v dresu Atlético Madrida in vzbuja skomine številnim evropskim velikanom.

Za Oblaka se naglasneje zanimajo Liverpool, Arsenal in Paris Saint-Germain, a če gre verjeti predsedniku Atlética Enriqueju Cerezu, se bodo vsi trije lahko le obrisali pod nosom.

Cerezo je ob praznovanju 70. rojstnega dne gostoval na radijskem programu Radio MARCA in močno presenetil z izjavo o slovenskem vratarju. "Mislim, da je podaljšal, če slučajno niste vedeli," je dejal. Izjava je močno odjeknila v otoških medijih, saj se poleg Arsenala in Liverpoola za Oblaka zanima tudi aktualni angleški prvak Chelsea.

Cerezo sicer ni natančneje pojasnil, ali je Oblak v popolni tajnosti še podaljšal pogodbo z Atléticom ali ima v mislih podaljšanje izpred dveh let, ko je slovenski vratar podpisal do leta 2021. Oblakova odkupna klavzula od zadnjega uradno potrjenega podpisa pogodbe znaša vrtoglavih 100 milijonov evrov.

Za zdaj nič ne kaže na to, da bo Oblak zapustil špansko prestolnico. O tem je prepričan tudi analitik ESPN-a Alejandro Moreno. "Chelsea bo nekoga pripeljal, vendar ne Jana Oblaka," je izjavil v začetku meseca. "Jan je postal pomemben člen Atlético Madrida. Poistovetil se je s klubom. Prepričan sem da bo ostal pri Atléticu," je dodal.

Atlético je po 25. krogih uvrščen na drugo mesto španske ligaške lestvice in ima sedem točk zaostanka za Barcelono.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.