Prehlajeni Bertoncelj v finale z 2. oceno

Foto: Žurnal24 Sa%C5%A1o Bertoncelj Ep 2010
Sašo Bertoncelj in Rok Klavora sta uspešno nastopila v kvalifikacijah uvodne tekme gimnastičnega svetovnega pokala sezone v Cottbusu in se gladko prebila v finale. Slednji sledi v soboto.
Oglej si celoten članek
Na tekmi v dvorani Lausitz Arena bo nastopilo kar 230 tekmovalcev iz 47 držav, med njimi številni olimpijski, svetovni in evropski prvaki.

Sašo Bertoncelj (14,875 točke) je na konju z ročaji zaostal le za svetovnim prvakom 2009 Kitajcem Zhang Hongtaom (15,875), Rok Klavora (14,675) pa si je finale na parterju priboril s peto oceno. "Moj rahel prehlad, o katerem sem govoril pred odhodom v Nemčijo, se je razvil v bolezen, tako da počutje ni bilo ravno briljantno, saj sem tekmoval z vročino. Malo me je 'kuhalo', malo so se mi solzile oči, tako da ni bilo ravno prijetno delati," je po koncu uspešnega nastopa pojasnil Bertoncelj.

"Kot sem napovedal pred tekmo, sem se odločil za lažjo vajo z izhodiščem 16 točk, ki ji pravim moja švicarska banka, saj jo vedno dobro naredim, četudi se ne počutim najboljše. Tudi tokrat mi je uspelo, izvedba je bila povsem solidna, več kot dovolj za današnje kvalifikacije. A že jutri bo drugače," je še pojasnil 26-letni telovadec Narodnega doma in pred sobotnim finalom napovedal, da se bo boril za prvo mesto: "Resda kitajski tekmec ni bil zaman svetovni prvak, a sam sem se odločil, da bom v jutrišnjem finalu, ne glede na to, kako se bom počutil, nastopil s pet do šest desetink točke težjo vajo."

Glede na tekmece, ki se jim je uspelo prebiti v finale, Bertoncelj napoveduje, da se bosta s Hongtaom borila za zmago: "Šel bom 'na polno', kar pa lahko pomeni vse – od res vrhunskega rezultata do petega, šestega, sedmega mesta v finalu. Kljub temu sem se odločil, da ne bom nič taktiziral. Ne bom se že vnaprej zadovoljil z drugim, tretjim mestom, ampak bom poskušal zmagati ali pa vsaj Kitajcu postaviti izziv, da se bo tudi on moral res potruditi."

V prvem delu kvalifikacij je z dobrim nastopom na parterju navdušil tudi Klavora, ki si je sobotni finalni nastop pritelovadil s peto oceno med kvalifikanti. "Sicer sem računal na nekoliko težjo vajo, ampak glede na slabo zdravstveno počutje sem se na samem prizorišču odločil za lažjo sestavo, ki pa sem jo naredil lepo in temu primerna je tudi ocena," pa je iz Cottbusa sporočil 22-letni telovadec Sokola Bežigrada. "V finalu pa bom nastopil s težjo različico vaje, saj se moram pripraviti tudi na bližnje evropsko prvenstvo. Vesel sem, da sem tako uspešno začel sezono, sploh po dolgem premoru zaradi poškodbe. Veliko je k dobremu nastopu pripomogla tudi minula tekma na Madeiri, zdi se mi, da je ena tekma pred začetkom svetovnega pokala ključnega pomena, da se prebije led in preveri pripravljenost," je še dejal Klavora.

V večernih urah bodo v kvalifikacijah od Slovencev nastopili še Mitja Petkovšek in Žiga Britovšek na bradlji, Alen Dimic na drogu, Adela Šajn na gredi in parterju, Ivana Kamnikar na parterju ter Fiona Novak na gredi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.