Prekinili tekmo NBA končnice, žensko odnesli iz dvorane

Foto: Profimedia protest
Borka za pravice živali se je priklenila za koš.
Oglej si celoten članek

Med tekmo prvega kroga končnice v košarkarski ligi NBA Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves (117:130) je prišlo do protestne akcije. Tekma je bila v drugi četrtini začasno prekinjena, potem ko se je 19-letna borka za pravice živali priklenila na koš. Varnostniki so ji najprej odstranili verigo okoli vratu, nato pa jo 'pospremili' iz dvorane.

Žensko so aretirali zaradi ravnanja in vdora na posest. Je članica skupine borcev za pravice živali, ki protestirajo proti slabim razmeram v proizvodnih obratih.

Solastnik kluba Minnesota Timberwolves Glen Taylor ima namreč v lasti tudi živinorejske farme. Ženska je s sloganom na majici kritizirala prav Taylorja.

Foto: Profimedia protest

Foto: Profimedia protest

Pred dnevi se je že zgodila podobna akcija na tekmi volkov; ženska se je protestno prilepila na igrišče.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.