Prekinitev lige NBA, koronavirus med igralci

Foto: Profimedia
Vodstvo severnoameriške košarkarske lige se je odločilo za suspenz tekem.
Oglej si celoten članek

V ZDA še niso doživeli česa podobnega, liga NBA je prekinjena in se vsaj nekaj časa ne bo nadaljevala. Razlog leži v odkritju koronavirusa pri igralcih.

Tekma med Oklahomo in Utahom je bila tik pred začetkom, ko je na parket pritekel eden od zdravnikov v ekipi Jazz in se začel pogovarjati s sodniki. Kmalu sta se v pogovor vključila tudi oba glavna trenerja, za informacije pa so začeli spraševati tudi košarkarji. Ti so nato pomahali gledalcem in se odpravili v garderobe.

Kmalu je prišla novica, da je bil test koronovirusa pri All-Star igralcu Rudyju Gobertu pozitiven. V garderobah so morali nato ostati tudi košarkarji obeh ekip. Še nekaj ur po tekmi jih niso izpustili iz slačilnic.

Sledilo je obvestilo, da je vodstvo lige prekinilo tekmovanje: "NBA po zaključku nocojšnjih tekem do nadaljnjega prekinja sezono. NBA se bo v času prekinitve odločila o naslednjih korakih glede pandemije koronavirusa."

Utah Jazz z Gobertom, soigralci so s Francozom preživljali čas na tekmah, letalih, hotelih, so se v tem mesecu sicer pomerili s Torontom, Detroitom, Bostonom, New Yorkom in Clevelandom.

Redna sezona lige NBA bi se morala končati 15. aprila, nakar bi se morala začeti končnica v katero bi se skoraj zanesljivo uvrstili obe ekipi slovenskih zvezdnikov Miami Heat Gorana Dragića in Dallas Mavericks Luke Dončića.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:38 12. Marec 2020.

    Glede na naslov bi človek pomislil,da je Trump odredi lprepoved le za Dončiča....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.