Prekinitev tekme sprožila mešane odzive

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski nogometni prvoligaš Lazio bo moral seči v denarnico.
Oglej si celoten članek

Zaradi rasističnih izpadov navijačev na sredini tekmi med Lazijem in Napolijem je moral glavni sodnik tekmo prekiniti za štiri minute.

Navijači Lazia so zmerjali temnopoltega igralca Napolija Kalidoua Koulibalyja, Lazio bo zato bržkone moral dve tekmi odigrati brez gledalcev.

Navijači rimske ekipe veljajo za velike rasiste, saj so si omenjene kršitve privoščili že velikokrat. Francoz Koulibaly se je po tekmi zahvalil za solidarnost in glavnemu sodniku za pogum.

"Zahvaljujem se kolegom iz ekipe, klubu in našim navijačem, ki so mi ob teh groznih vzklikih nudili podporo," je dejal Francoz. Napoli je sicer zmagal z 2:0.

Trener Lazia Stefano Pioli pa je bil ob tem kritičen: "S prekinitvijo tekme smo pozornost namenili manjšini na tribuni. Igra bi lahko tekla dalje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.