Prekinjena niza Kraljev in Kopitarja

Foto: Profimedia Kopitar Doughty Los Angeles Kings
Končal se je uspešen niz slovenskega zvezdnika.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angelesa so v tekmi severnoameriške lige NHL s 4:0 premagali Florido. Slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja tokrat ni bilo med strelci ali podajalci. Junaka tekme sta bila novinec Johnny Brodzinski s prvim zadetkom v ligi NHL ter vratar Darcy Kuemper.

Kuemper, rezervni vratar kraljev, je ustavil vseh 24 strelov za osmi "shutout" v karieri in prvega po lanskem januarju. Še zlasti v prvih dveh tretjinah je zaustavil nekaj nevarnih strelov in tako gostitelje ohranjal pri minimalnem vodstvu z 1:0. Za domače so v polno zadeli še Tyler Toffoli, ki je v prvi tretjini po lepi podaji Drewa Doughtyja kot šesti mož na ledu izkoristil nakazano izključitev pri Panterjih, ter Andy Andreoff in Trevor Lewis. Slednja sta bila tako kot Brodzinski natančna v zadnji tretjini, Lewis je gol zabil v prazno mrežo. Florida je ob zaostanku z 0:3 že dobre tri minute pred koncem iz vrat potegnila svojega čuvaja mreže, ob poizkusih s svoje polovice ledene ploskve pa je bil dvakrat za las nenatančen tudi slovenski zvezdnik.

Kopitarjeva ekipa je sicer prekinila niz štirih porazov, ki so sledili odličnemu začetku sezone. "Lep občutek. Imel sam nekaj dobrih strelov, nič posebnega, zdaj pa se je končno odprlo in je šel plošček noter," se je prvenca v ligi razveselil Brodzinksi. Zadel je z lepim backhandom po samostojnem prodoru.

Pestro je bilo tudi na ostalih prizoriščih v ligi; v Montrealu domači ljubitelji hokeja niso mogli uživati, saj je bil Toronto v kanadskem obračunu boljši kar s 6:0. Auston Matthews je zadel dvakrat, Ron Hainsey in Nazem Kadri pa sta bila uspešna v razmaku 37 sekund, kar je Torontu prineslo šesto zmago v nizu.

Calgary je Philadelphio premagal po podaljšku s 5:4, izkazal pa se je Sean Monahan, ki je prvič v NHL karieri dosegel tri gole na eni tekmi. Podoben razplet je bil na tekmi v Ottawi, kjer so po podaljšku slavili gostje iz Arizone, vse tri zadetke, tudi odločilnega v dodatnem delu, pa je dosegel Anthony Duclair.

Washington je premagal Minnesoto, eden od junakov v domači zasedbi je bil trpežni ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin. Med tekmo je dobil plošček v obraz, razbito ustnico so mu na hitro zašili, potem pa se je že vrnil na led in k zmagi prispeval eno podajo. "Ah, nič posebnega ni. To je pač hokej. Zasluženo smo zmagali, narekovali smo ritem in se dobro branili z igralcem manj," je Ovečkin analiziral tekmo in svojo hokejsko poškodbo.

Rezultati:
Calgary Flames - Philadelphia Flyers        5:4 podaljšek
Ottawa    Senators - Arizona Coyotes          2:3 podaljšek
Dallas Stars - Edmonton Oilers              6:3
Winnipeg Jets - New Jersey Devils           5:2
Los Angeles Kings - Florida Panthers        4:0
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes        1:3
Monttreal Canadiens - Toronto Maple Leafs   0:6
Tampa Bay Lighting - New York Islanders     3:5
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks    1:2
Washington Capitals - Minnesota Wild        3:1
Nashville Predaotrs - Colorado Avalanache   5:2
Vancouver Canucks - St. Louis Blues         3:4 podaljšek
San Jose Sharks - Boston Bruins             1:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.