Prelahko za Real, Deportivo le 19.

Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Papakouly Diop Damian Ismodes gol zadetek strel Foto: Žurnal24 David Villa Matteo Contini Foto: Reuters Lionel Messi Ander Herrera Leonardo Daniel Ponzio Foto: Žurnal24 Lionel Messi Ander Herrera Foto: Žurnal24 Eric Abidal Gabi Foto: Žurnal24 Busquets naj bi po besedah Realovih nogometašev z rasističnimi opazkami zmerjal Foto: Žurnal24 Lionel Messi David Villa gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Lionel Messi David Villa gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Lionel Messi David Villa Toni Doblas gol zadetek veselje proslavljanje slavje pr Foto: Žurnal24 Lionel Messi gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Lionel Messi gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Gonzalo Higuain gol zadetek veselje proslavljanje proslava slavje Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo gol zadetek veselje proslavljanje proslava slavje Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Mesut Ozil Oezil Özil Gonzalo Higuain Pepe gol zadetek veselje Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Gonzalo Higuain Marcelo gol zadetek veselje proslavljanje pros Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo gol zadetek veselje proslavljanje proslava slavje Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo gol zadetek veselje proslavljanje proslava slavje
Barcelona se je z zmago nad Zaragozo (2:0) vrnila na vrh La Lige, a jih je nekaj ur kasneje z masakrom nad Racingom preskočil Real Madrid (6:1). Deportivo je v ponedeljek po novem porazu ostal 19.
Oglej si celoten članek

Tudi Racing Santander ni nudil prav nikakršnega odpora golov lačnemu Realu Madridu, ki se je z visoko zmago spet vrnil na vrh lestvice. Vodstvo kraljevemu klubu je sicer prinesel gol Gonzala Higuaína, nato pa se je začel "šov" Cristiana Ronalda, ki je enega izmed svojih štirih golov zabil tudi iz enajstih metrov. Zanimivo: Cristiano je šele drugič v svoji španski etapi uspel zabiti trikrat, do konca tekme pa se je kot že rečeno ustavil pri štirih, celo prvič v svoji profesionalni karieri pri kateremkoli klubu. Svoj vpis v statistiko je z lepim zadetkom dočakal tudi Mesut Özil. Častni gol za nenevarne goste je po srečnem odboju zabil Marcus Rosenberg.

Sodnik postal oče
Tik pred tekmo med Realom Madridom in Racingom je prišlo do menjave glavnega sodnika. Na Santiagu Bernabéuu bi namreč moral piskati Fernández Borbalán, a je pred kratkim postal oče, tako da ga je zamenjal César Muñiz Fernández.

Le še vprašanje časa je seveda bilo, kdaj bo Real začel zmagovati z velikimi razlikami, saj se je v le nekaj kolih moralo "poklopiti" veliko egov in igralnih slogov. Kljub vsemu je šel Joséju Mourinhu na roko tudi eden najlažjih razporedov v zgodovini La Lige. Prvih šest od sedmih nasprotnikov kraljevega kluba namreč kraljuje na dnu lestvice, izjema je le Espanyol, ki pa že leta slovi kot Realov "club hermano" (bratski klub), ki jim z veseljem preda vse tri točke. November in prve prave tekme proti Atléticu Madridu, Valencii in nenazadnje Barceloni bodo pokazale realno moč belega baleta. Tudi AC Milan ni več to, kar je bil ...

Messi pri Zaragozi kot doma
V lanski sezoni je Lionel Messi ob zmagi Barcelone pri Zaragozi zabil hat-trick in enega najlepših golov zadnjih let, tudi v soboto pa je bil na gostovanju Blaugrane na La Romaredi prva violina Kataloncev. Proti klubu, kjer si je ustvaril veliko ime, je kot igralec Barçe prvič zaigral David Villa in ob eksperimentalni 3-4-3 postavitvi skupaj z Messijem dolgo ni znal odkleniti obrambe domačih. Ti bi lahko prek Braulia Nóbreda sredi prvega polčasa celo povedli, a je slednji slabo streljal točno v roke Victorju Valdésu. Villa je na drugi strani pripravil idealno priložnost Pedru Rodriguezu, toda španski reprezentant je streljal mimo vrat. Napake nekaj minut pred polčasom ni ponovil Messi, ki je prav tako po podaji Ville v situaciji ena na ena matiral vratarja za 1:0.

Tudi Barça rekordno
S četrto zaporedno gostujočo zmago so nogometaši Barcelone podrli rekord kluba. Še nikoli v sezono niso startali s toliko zmagami stran od Camp Noua.

Vse se je za Zaragozo končalo že skoraj nemudoma po začetku nadaljevanja, ko je Leonardo Ponzio nastavil komolec Danielu Alvesu, slednjemu pa kot ponavadi ni bilo potrebno dvakrat reči za hiter padec po tleh in pretirano "valjanje". Ob prevladi Barcelone je Messi drugem polčasu po nekaj odbitkih z volejem zaključil še za končnih 2:0, Villa pa je še enkrat več ostal brez gola, po tem ko je spet stresel le okvir vrat.

Španska liga, 8. kolo:

Primera, lestvica:
1. Real Madrid 20 točk

2. Villarreal 19
3. Barcelona 19
4. Valencia 16
5. Espanyol 15
6. Sevilla 14
7. Getafe 13
...
18. Santander 7
19. Deportivo 4
20. zaragoza 3

Zaragoza : Barcelona 0:2 (0:1)
Messi (42, 66)
RK: Ponzio (47/Zaragoza)

Real Madrid : Racing Santander 6:1 (3:0)
Higuaín (10), Ronaldo (15, 27, 47, 55/11-m), Özil (63); Rosenberg (73)

Valencia : Mallorca 1:2 (1:2)
Soldado (36/11-m); Castro (7/11-m, 29)

Almeria : Hercules 1:1 (0:1)
Ulloa (83); Valdez (37)

Espanyol : Levante 2:1 (1:0)
Datolo (13), Callejon (80); Stuani (83)

Getafe : Sporting Gijon 3:0 (1:0)
Boateng (9), Colunga (51), Marcano (60)

Osasuna : Malaga 3:0 (2:0)
Nekounam (3/11-m), Shojaei (37), Aranda (55)

Sevilla : Athletic Bilbao 4:3 (2:0)
Fabiano (35, 62), Kanoute (45/11-m, 80/11-m); Llorente (74, 77), Gabilondo (90)


Villarreal
: Atletico Madrid 2:0 (1:0)
Cani (9), Rossi (52)

Real Sociedad : Deportivo La Coruna 3:0 (1:0)
Llorente (17), Griezmann (71), Agirretxe (86)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.