Preldžić lahko igra le za Slovenijo

Foto: Žurnal24 Emir lahko igra le za Slovenijo, a je vprašanje, če bo vpoklican. (Foto: Saša De
Emir Preldžić očitno ne bo imel možnosti, da kdaj zaigra na svetovnem ali evropskem prvenstvu. Fiba je potrdila, da za Turčijo in BiH ne sme igrati. Težko bo še kdaj dobil povabilo v slovensko reprezentanco.
Oglej si celoten članek

Turška košarkarska zveza je na Mednarodno košarkarsko zvezo (Fiba) poslala vprašanje, ali je možno, da nekdanji slovenski reprezentant Emir Preldžić zaigra v dresu turške reprezentance, ki bo pod vodstvom Boše Tanjevića letos naskakovala visoko uvrstitev. Dobila je negativen odgovor. Fiba prestopa, tudi če bi Košarkarska zveza Slovenije Preldžiću omogočila igranje za drugo državo, ne bo dovolila. Razlog tiči v že dolgo znanem dejstvu, da je v Zenici rojeni košarkar za slovensko izbrano vrsto na uradnem tekmovanju že nastopil, zato menjava reprezentanc ni dovoljena. Tako še naprej ostaja neizpodbitno dejstvo, da lahko član Fenerbahčeja igra le za slovensko reprezentanco.

Krilni košarkar, ki je športno pot začel v domači Zenici, je v Sloveniji igral za Triglav Kranj in Geoplin Slovan, kjer je imel v svoji zadnji sezoni v slovenski ligi Telemach povprečje 11,3 točke in 4 skoke na srečanje. Njegovo kakovost so opazili pri Fenerbahčeju, pri katerem nastopa že tri sezone. Za slovensko reprezentanco je nastopil na evropskem prvenstvu mlajših članov leta 2007 v Novi Gorici in Gorici, član članske reprezentance pa je bil eno leto kasneje, ko je zaigral na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Atenah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.