Prelestna žena zvezdniku storila medvedjo uslugo

Foto: Epa wanda nara mauro icardi
Argentinski napadalec ni več kapetan Interja, pri čemer naj bi ključno vlogo odigrala njegova žena, ki je hkrati njegova agentka.
Oglej si celoten članek

Inter je brez uradnega pojasnila degradiral Maura Icardija in kapetanski trak predal nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Samirju Handanoviću.

Sprememba Inter imenoval novega kapetana

Agentinec je bil kapetan Interja od začetka sezone 2015-2016. Vodstvo kluba in trener Luciano Spaletti naj bi glede menjave kapetana sprejeli vzajemno odločitev. Icardi je novico izvedel na treningu, kjer sta bila prisotna tako generalni kluba Guiseppe Marotta kot športni direktor Piero Ausilio.

Icardi se je Interju pridružil leta 2013, aktualna pogodba z milanskim klubom pa mu poteče leta 2021. Njegova prihodnost je že nekaj časa predmet špekulacij, saj naj bi se zanj zanimali Barcelona, Real Madrid in Manchester United.

Nogometaševa agentka je njegova žena Wanda Nara, medijska osebnost in redna gostja italijanskih televizijskih programov ter bivša partnerka Maxija Lopeza, ki si je z Icardijem delil slačilnico pri Sampdorii. Nekdanja soigralca in prijatelja sta danes zaprisežena sovražnika, saj je Nara po aferi z Icardijem zapustila Lopeza in se nekaj mesecev kasneje poročila z zvezdnikom Interja.

Pogajanja na mrtvi točki?

Pri Interju že nekaj časa tečejo napeta pogajanja glede Icardijeve pogodbe, pogovore s klubskimi veljaki pa vodi njegova žena, ki je zavzela zelo trdo pogajalsko izhodišče. Pomanjkanje skupnega jezika je vodilo v Icardijevo strelsko sušo, ki traja že sedem ligaških tekem.

Argentinec je sicer z devetimi goli še vedno najboljši strelec Interja, a v klubu postajajo vse bolj nervozni. "Očitno dogajanje izven igrišča vpliva na njegovo igro. Moral se bo osvoboditi vsega, kar se dogaja okoli njega. Direktorji so pristali na pogovore o pogodbi, zdaj bo potrebno pogovore izpeljati in zaključiti. Če se stvari naredijo na pol, postanejo predmet interpetacij," je nezmožnost dogovora obsodil trener Spalletti.

Nara si je nemudoma oprala roke. "Spalletti nima nič proti meni. Sploh nisem omenjala nove pogodbe. Ko so me poklicali iz kluba, smo se pogovarjali o drugih rečeh. Inter je prioriteta. Ničesar nisem zahtevala. Nikamor se nam ne mudi, do izteka imamo še dve leti," je zatrdila.

Gazzetta dello Sport je nedavno poročala, da so pri Interju naveličani pogajanj z neizprosno ženo, nakar je Icardi javno napovedal, da ga bo Wanda zastopala do konca njegove kariere.

Argentinski napadalec je v Milanu znan tudi po napetih odnosih z navijači. Ti so leta 2016 zahtevali odvzem kapetanskega traku zaradi spornega poglavja v njegovi avtobiografiji, v katerem je opisal soočenje z zvestimi privrženci kluba.

Prav neprimeren odnos z navijači, pristop k delu in posledična strelska suša, pomanjkanje iniciative v garderobi, kjer soigralci v njem ne vidijo kapetana, ter turbulentno razmerjo z argentinsko televizijsko zvezdnico so botrovali odločitvi kluba, da ga razreši njegove vloge.

Foto: Epa mauro icardi

Icardija ni v kadru za četrtkovo tekmo Lige Evropa z dunajskim Rapidom, kar je še dodatno podžgalo ugibanja o njegovi prihodnosti.

Spletni portal Football Italia je pripravil izčrpno časovnico vseh dogodkov, ki so pripeljali do tega trenutka.

7. oktober 2016 - Icardi podpiše novo pogodbo do leta 2021, po kateri bo zaslužil 4,5 milijona na sezono. Odkupna klavzula znaša 110 milijonov.

16. oktober 2016 - Interjevi ultrasi zahtevajo Icardijevo razrešitev, ker jih je kritiziral v svoji avtobiografiji.

17. oktober 2016 - Wanda Nara pove za Corriere dello Sport, da je Inter z Icardijem podaljšal zaradi zanimanja Napolija, ki je iskal zamenjavo za Gonzala Higuaína.

7. april 2017 - Wanda Nara trdi, da je edina žena, ki svojemu soprogu prinaša denar. "Vreden je bil 14 milijonov, danes jih je vreden 250."

25. september 2017 - Wanda Nara poudari njegovo pripadnost klubu. "Kapetan za vedno? To so moje sanje. Upam, da bo tako."

30. september 2017 - Pojavijo se prve razpoke, saj Nara zahteva izboljšano pogodbo. "Prejela sem več klicev, vendar ne želim razkriti imen klubov. Vreden je vsaj 200 milijonov."

15. december 2017 - Wanda Nara prvič omeni Real Madrid. "Real Madrid? Ne bom ne potrdila ne zanikala."

22. februar 2018 - Wanda Nara: "K nam je pristopilo več velikih klubov. Poslušamo njihove ponudbe in ocenjujemo naš položaj."

22. maj 2018 - Icardijeva odkupna klavzula vzdrži poletni prestoni rok. "Veliki klubi so pripravljeni odšteti 110 milijonov. Glede na številke, ki krožijo, to niti ni tako veliko. Klubi pritiskajo," zatrdi Nara.

4. september 2018 - Wanda Nara: "Juventus se je zanimal za Icardija, a njihova prioriteta je bil Cristiano Ronaldo. Mauro je bil rezerva."

28. november 2018 - Wanda Nara: "Ni pravi čas za novo pogodbo. Ničesar ne zahtevamo, vsako podaljšanje doslej so mu ponudili. Raje imam Milano kot London, Madrid ali Pariz, a to niti ni pomembno. Mauro je povsem miren."

18. december 2018 - Wanda Nara: "Inter? Smo na nasprotnih bregovih. Inter ga je želel prodati Juventusu, a je Mauro rekel 'ne', ker želi ostati tukaj."

9. januar 2019 - Po poročanju TyC Sports je Icardi zavrnil podpis nove pogodbe. Vir? Wanda Nara.

10. januar 2019 - Icardi javno napove, da bo Nara njegova agentka do konca kariere.

28. januar 2019 - Wanda Nara: "Nismo se pogovarjali o številkah. Marotta mi je všeč. Dokazal je, da je iskren človek. V nogometu je veliko hinavščine, on pove resnico."

11. februar 2019 - Wanda Nara: "Spalleti nima nič proti meni. Sploh nisem omenjala nove pogodbe. Ko so me poklicali iz kluba, smo se pogovarjali o drugi rečeh. Inter je prioriteta. Ničesar nisem zahtevala."

13. februar 2019 - Icardi ni več kapetan Interja. Novi kapetan postane Samir Handanović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:00 14. Februar 2019.

    Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.